For deg som jobber mens andre er på ferie: 8 tips for å gjøre arbeidsdagen til en miniferie

10/07/2024 21:00

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Du kan like godt gjøre det litt deilig for deg selv!

«Vi sees om tre uker!»

Din kollega vinker storsmilende og ligger rent mentalt tydeligvis allerede ved poolen med en drink i hånden.

Du sitter med nesen i skjermen og vet at du er en av, om ikke den eneste, som skal være på kontoret de neste ukene - noen må holde skuta flytende.

Men å være alene eller få på kontoret har også sine fordeler, og du kan dra nytte av dem!

Her er våre beste tips til hvordan du kan gi jobb i sommerferien en atmosfære av ekte ferie.

1. Bytt ut filterkaffen med noe mer eksotisk

Ingenting skriker hverdagen som den samme, bitre kontorkaffen du sluker dag ut og dag inn - så endre det!

Finn ut hvilke drinker som er selve symbolet på sommerferie for deg, og sørg for at du har dem i nærheten i løpet av arbeidsdagen.

Personlig er jeg en stor fan av iskaffe, både kaldbrygg og islatte, men iste eller kald brus kan også være et alternativ.

Og hvis du er den typen person som mest av alt forbinder solskinn og sand mellom tærne med fargerike drinker, er det råd til det også: Rundt på internett kan du finne hauger med oppskrifter på mocktails som er helt og fullstendig alkoholfrie, men med den samme deilige smaken.

2. Lav en spilleliste med sommersange

Det er nok ikke det smarteste å ha «In the Summertime» eller «Cake by the Ocean» blafrende på full gass når du må snakke i telefonen eller holde møter - men du trenger ikke nødvendigvis hele dagen heller!

Ta deg tid til å lage en spilleliste med sangene som får deg i sommerstemning mest, og hold det gående mens du er på kontoret. Enten du foretrekker klassikerne, de nyeste pophitene, mye gitar eller noe helt annet, er det utvilsomt et knippe låter du forbinder med sommerferie.

Et godt råd er å kaste inn mange sanger, slik at du ikke trenger å høre "Limbo Rock" eller "We're Going to Ibiza" 19 ganger på en dag ...

3. Snakk med andre som også jobber i sommerferien

Du er ikke alene, selv om du er den eneste på kontoret. Du kjenner uten tvil andre som også har den harde jobben med å holde ting i gang mens andre sløver i sørlandssolen - så vær sammen om situasjonen din!

Lag en chat-samtale med en eller noen få personer der du kan dele morsomme memes, meldinger, videoer og alt det slags. Det gir deg både en god latter og følelsen av å ikke være helt alene.

4. Bruk sommerklærne - eller i det minste klar

Ingen kolleger, ingen sjef = ingen kleskode!

Dette betyr selvfølgelig ikke at du må løpe rundt i bart brystet og strandsandaler, men dra nytte av det faktum at du er alene og tar på deg sommerklærne når du jobber.

Selvfølgelig, i noen jobber, kan du ikke dukke opp i en Bermuda-skjorte og utvaskede shorts, men sørg for at du pakker den hjemmefra. Da kan du skifte med en gang du har gått av, og da får du litt ekstra feriestemning på turen hjem.

5. Hold deg unna sosiale medier

Det er i hvert fall råd jeg følger til punkt og prikke. For det er ikke noe mer frustrerende enn å bla gjennom det ene solfylte bassengbildet etter det andre når du selv er bundet til en kontorstol.

Så bruk noen uker hvor du reduserer forbruket av sosiale medier. Nyt været hjemme i stedet.

Du får muligheten til å knipse opp dine egne bassengbilder!

6. Gjør ettermiddager og kvelder spesielle

De lange, lyse sommerkveldene kan gjøre noe helt spesielt - så sørg for at du får mest mulig ut av dem!

Fyll kalenderen din med avtaler, arrangementer, utflukter og alt annet som kan trekke deg. Kanskje har du mulighet til å jobbe hjemmefra noen dager? Ta derfor PC-en under armen og dra til et feriehus eller hotell og gi deg selv litt ekstra velvære.

7. Dra nytte av solen når den er der

Er det noe historien har lært oss, så er det at vi ikke skal ta solen for gitt i den danske sommeren. Så sørg for at du får mest mulig ut av det mens det er der.

Ta pausene ute, ta en ekstra pause nå og da (enten du røyker eller ikke) - kanskje du til og med kan ta datamaskinen ut og jobbe?

Og hvis du trenger å snakke i telefonen eller ta en prat med en av de få kollegene som er igjen på kontoret, gjør du det i en nærliggende park eller ute på terrassen.

8. Planlegg din egen ferie

Selv om det kan være lett å glemme, vil det også være din tur til å dra sørover!

Bruk dødperiodene i løpet av arbeidsdagen til å "shoppe" reisealternativer og planlegge ferien så godt du kan.

Tross alt er det en grunn til at vindusshopping er populært - noen ganger er det nok bare å drømme om noe!

De mer konstruktive rådene ...

Som regel er det langt mindre å gjøre når du jobber i sommerferien, så hvorfor ikke benytte deg av den ekstra tiden til å få gjort noe du vanligvis ikke har tid til?

Kanskje det er i denne perioden du må eksperimentere med nye arbeids måter, prøve ut en ny måte å jobbe på, lese deg opp på noen av de siste nyhetene fra ditt felt - du vet, alle tingene du vil gjøre på daglig basis, men som du ikke får gjøre.

Det var vårt råd til de av dere som holder redoubt mens andre slapper av på stranden - ha en riktig god sommer!

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.