Forleng holdbarheten til blomstene dine: Legg en epleskive i vasen og se magien skje

10/05/2024 08:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Dette trikset vil gjøre en stor forskjell for snittblomstene dine.

Har blomstene dine en tendens til å visne raskt? Det finnes nå en smart og billig løsning som kan hjelpe deg med å holde buketten frisk lenger. Blomsterekspert Elise Harlock fra Prestige Flowers avslører et triks som involverer noe så enkelt som et eple. 

Det skriver The Mirror.

Mange av oss opplever at våre vakre blomsterbuketter falmer for raskt. Men ifølge Harlock kan du forlenge holdbarheten betraktelig. Løsningen? Et eple som du sikkert allerede har liggende på kjøkkenet.

Harlock forklarer at sukker og syre fra eplet gir blomstene de næringsstoffene de trenger når de klippes og skilles fra røttene. 

Prosessen er enkel: Skjær et eple i tynne skiver og legg skivene på bunnen av en ren vase fylt med vann i romtemperatur.

Når epleskivene er på plass kan du ordne blomstene dine som vanlig. Pass på at stilkene er nedsenket i vannet sammen med eplebitene. 

Dette lille trikset fungerer best med blomster som har treaktige stilker som roser, hortensiaer og syriner.

Neste gang du vil plassere en vakker bukett i en vase, prøv å legge noen epleskiver til vannet i vasen. Det kan være den enkle løsningen som holder blomstene dine friske og ser bra ut i lengre tid.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.