Vitenskapen undersøker og har svart på mye rart. For eksempel, hvor lang er gjennomsnittlig penis.
Ifølge en ny studie utført av forskere fra blant annet Stanford University og University Vita-Saluta San Raffaele, er svaret 15,2 centimeter i oppreist tilstand.
Og det er faktisk bekymringsfullt.
Dette er ifølge Illustrated Science fra Michael Eisenberg, professor i urologi ved Stanford University og en av forskerne bak studien, som ble publisert i 'The World Journal of Men's Health'.
Årsaken til bekymringen er ifølge Eisenberg at lengden har økt betydelig på kort tid, og det tyder på at det skjer noe ekstremt med menneskelig utvikling.
24 prosent lengre på 29 år
Forskerteamet startet studien fordi de la merke til at blant annet sædkvaliteten hadde falt kraftig hos menn de siste tiårene.
Derfor ønsket de å undersøke om lengden på penis også hadde gått ned.
"Gitt trendene vi hadde sett i andre mål for mannlig reproduktiv helse, trodde vi at det kunne være en nedgang i penislengden på grunn av de samme miljøeksponeringene," sa Eisenberg, og utdypet at studiens resultater imidlertid var helt i strid med hva var forventet.
Ved å undersøke 55 761 forskjellige menn fra hele verden og sammenligne resultatene med flere store studier utført mellom 1942 og 2021, oppdaget forskerne bak den nye studien at gjennomsnittlig penis er 15,2 centimeter lang, noe som er betydelig lengre enn den var for bare 30 År siden.
I løpet av de siste tiårene har gjennomsnittlig penis vært omtrent 12,3 centimeter lang i erigert tilstand, men de siste 29 årene har det vært en betydelig økning på nesten 25 prosent, og ifølge Eisenberg kan dette ha noe med kjemisk å gjøre eksponering.
"Det kan være en rekke faktorer som spiller inn, for eksempel kjemisk eksponering i form av plantevernmidler eller hygieneprodukter som samhandler med hormonsystemene våre. De hormonforstyrrende kjemikaliene [...] finnes i miljøet og kostholdet vårt," Eisenberg forklart og utdypet:
"Når vi ser denne typen raske endringer, betyr det at noe drastisk skjer med kroppene våre."
Han påpeker at resultatene av studien kan være litt misvisende på grunn av ting som måleteknikk, temperatur og deltakernes spenningstilstand, men understreker at resultatet likevel er så overraskende at det bør undersøkes nærmere.
– Vi bør prøve å bekrefte disse resultatene, og dersom de blir bekreftet, må vi fastslå årsaken til endringene, sier professoren, som uttaler seg på vegne av hele forskerteamet bak den verdensomspennende studien.