Forskeres råd: Lukk toalettlokket før du skyller ned

19/04/2024 10:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Å lukke toalettlokket før du skyller ned er et veldig smart trekk.

En fersk studie av forskere ved University of Colorado har fremhevet en enkel, men ofte ignorert baderomspraksis: å lukke toalettlokket før skyller ned.

Forskerne brukte ulike tekniske verktøy, som laserlys og kameraer, for å observere hva som skjer når toalettet skylles med lokket åpent. Ifølge funnene deres, vil du kanskje revurdere å la lokket stå åpent neste gang du skyller.

Dette ble fremhevet av det chilenske mediet EL Cronista.

En sky av forurensninger

John Crimaldi, lederen av forskerteamet, forklarer at spyling uten lokket ned gjør det mulig for bakterier fra toalettet å spre seg på badet.

Disse bittesmå dråpene kan sirkulere i luften, og potensielt forurense hver overflate på badet, inkludert tannbørster.

Crimaldi klargjør videre at disse dråpene, som muligens bærer alt fra forkjølelsesvirus til E. coli-bakterier, kan forbli luftbårne i flere minutter.

Forskernes anbefaling?

Lukk toalettlokket før du skyller ned.

Denne enkle handlingen kan redusere spredningen av bakterier gjennom luften betydelig, og holde dem inne i toalettskålen.

I tillegg anbefaler teamet regelmessig ventilasjon og grundig rengjøring av toalettet for å sikre et sanitært baderomsmiljø.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.