Forskning har talt: Her er den perfekte lengden for en dusj

14/06/2024 15:00

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Hvis badet er for langt, kan huden din bli tørket.

En varm dusj er den ideelle måten å slappe av og føle seg helt ren på, men fordi vannregningen ikke er billig, er det viktigere enn noensinne å sørge for at badetiden din er verdt det.

Det skriver Metro.

En ny studie har funnet den ultimate badetiden for avslapning, hydrering og en god natts søvn.

Det perfekte bad

Eksperimentet, av Victorian Plumbing, involverte 20 deltakere, 10 menn og 10 kvinner, som tok bad av forskjellige lengder og vurderte hvordan de følte seg etterpå.

Resultatene viste at et 22-minutters bad er perfekt – og du bør ideelt sett være ute av dusjen etter 28 minutter.

Tilsynelatende, lenger enn dette vil føre til at du sannsynligvis forlater badet følelsen dehydrert. Du kan også risikere å irritere og tørke ut huden din.

Skinproud konsulent og sertifisert hudlege, Dr. Marisa Garshick, er enig med disse funnene.

"Langvarig eksponering for vannet når du tar et bad, kan faktisk tørke ut huden og føre til hudfølsomhet og irritasjon," forteller hun Metro.co.uk. "Opphold i badekaret for lenge kan bidra til tørr hud og forverre hudforhold som eksem, noe som øker sjansen for hudfølsomhet."

Tørker ut huden

Dr. Marisa sier at bruk av lunkent vann, som har en tendens til å være mindre tørkende og irriterende, kan hjelpe hvis du har tørr eller sensitiv hud.

Det anbefales også at du prøver å unngå sterke såper, som kan fjerne hudens naturlige oljer.

Når du endelig er ute av dusjen, er det best å klappe deg tørr og bruke fuktighetskrem på huden din.

"For å motvirke effekten av å bo i badekaret for lenge, er det viktig å bruke fuktighetskrem til fuktig hud når du kommer ut av badekaret for å låse inn fuktighet," sier Dr. Marisa.

Hjelper med å sove

Det er også ofte antatt at bad kan hjelpe deg med å sove.

Dr Hana Patel, en NHS GP, sier:

"Jeg pleier å råde pasienter til å ha en søvnrutine og prøve å bruke minst en time til halvannen time på å slappe av før de legger seg," sier hun.

"Jeg anbefaler vanligvis at folk som har problemer med å sove, prøver ting som å meditere eller ta et varmt bad før de går til sengs."

Forskning viser at et varmt bad (eller dusj) før sengetid kan hjelpe en person til å sovne og forbedre søvnkvaliteten - selv i sommervarmen.

"Et bad vil bidra til å senke kjernetemperaturen, og dette kan hjelpe med våre sirkadiske rytmesøvnsignaler," sier Dr. Hana Patel.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.