Forskning indikerer at grått hår faktisk kan gjenvinne sin farge: Se her hvordan

29/04/2024 22:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du vil bli kvitt grått hår, er det gode nyheter.

Forskere gir nytt håp til de mange som ønsker å unngå grått hår og gjenopprette sin naturlige hårfarge.

Ifølge en studie utført av Columbia University i New York, kan visse livsstilsendringer være i stand til å gjenopprette hårets opprinnelige pigmentering, ifølge en rapport fra Illustrated Science, som idenyt siterer.

I studien analyserte forskerne aldringsprosessen i håret ved å undersøke mikroskopiske prøver fra 14 forsøkspersoner.

Resultatene var overraskende, og fant hårstrå som var farget ved roten og grå i spissen, noe som indikerte en mulig tilbakevending til den opprinnelige hårfargen.

Studien ble enda mer fascinerende da den viste en sammenheng mellom endringene i hårfarge og deltakerens stressnivå det siste året. Det viste seg at grått hår vanligvis utvikler seg i perioder med økt stress. For eksempel opplevde en 30 år gammel kvinne to centimeter med grått hår i løpet av de to månedene hun var separert fra ektefellen.

På den annen side fikk en annen person tilbake sin opprinnelige hårfarge under en avslappende to ukers ferie.

Forskerne er imidlertid fortsatt usikre på om det er mulig å gjenopprette fargen i hele håret ved å redusere stress, eller om disse observasjonene kun gjelder individuelle hårstrå.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.