Går du baklengs? Her er 3 overraskende fordeler med det

12/06/2024 11:00

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Har du prøvd det?

Neste gang du er ute og lufter hodet i skogen eller i parken, bør du vurdere å skifte over revers – nesten bokstavelig talt.

For selv om det kan høres ut som årets dummeste idé, er det faktisk noen fordeler med å gå baklengs!

En av de viktigste, som gjelder for alle, er at du forbrenner betydelig mer energi. Faktisk kan du bruke opptil 40 prosent mer energi ved å gå denne veien enn om du går fremover - selv om du går i samme hastighet.

Dette kan gjøre det betydelig lettere å opprettholde vekten, som har et bredt spekter av helsemessige fordeler.

I tillegg kan det også gi deg bedre stabilitet og balanse. Dette skjer fordi vi naturlig tar kortere og hyppigere skritt på denne måten, og det bidrar til å styrke musklene i leggene.

Men dette er faktisk ikke de eneste tingene som det å gå baklengs kan føre med seg når det gjelder fysiske fordeler.

Kan lindre smerter

Hvis du noen gang har hatt hælsporer, vet du hvor smertefulle og ubehagelige de kan være. Hvis du ikke har opplevd å ha dem, bør du krysse fingrene for at du aldri får dem.

Hælsporer er en betennelse i fotbuesenen som forårsaker smerter i hælen, men ved å gå bakover kan du faktisk lindre smerten fra den irriterende lidelsen!

Det krever at du går bratt opp og ned, skriver videnskab.dk.

I tillegg kan det å gå baklengs også lindre kroniske korsryggsmerter. Ved å gå bakover aktiverer du musklene som støtter korsryggen i større grad, og dette bidrar til å styrke musklene.

Ta vare på deg selv

Før du nå begynner å finne en skrantende eller går baklengs ut inngangsdøren, vil vi oppfordre deg til å ha sikkerheten på plass først.

Selv om det høres veldig enkelt ut, er det selvfølgelig større risiko for å støte på eller snuble i ting. Derfor anbefales det å starte ute i et flatt, åpent område eller innendørs hvor du ikke vil støte på noen eller noe.

Her er det imidlertid viktig å huske på å ikke vri kroppen for å se seg over skulderen når du går bakover.

Hold hodet og brystet oppreist mens du går tilbake på stortåen med hvert skritt, ruller gjennom foten fra tå til hæl.

Videre vil vi oppfordre deg til å bare gå baklengs når du er sammen med andre. På den måten har du hjelp i nærheten hvis du snubler eller på annen måte går av på feil fot.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.