Gammelt rensetriks: Slik får du madrassen hvit igjen

12/03/2024 06:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Det trenger faktisk ikke være så komplisert.

Har du et problem med en madrass som har mistet fargen og i stedet er dekket av gjenstridige flekker og bakterier?

Oppdag den eldgamle visdommen som kan gjenopprette sitt friske, rene utseende.

For å bekjempe madrassflekker og kjedelig utseende

Det er ikke uvanlig å finne madrasser som er misfarget med gule flekker og utfordrende merker. En situasjon som er altfor kjent for de med små barn hjemme. Heldigvis finnes det en enkel metode for å rengjøre madrassen din.

Hemmeligheten starter med riktig ventilasjon. Det er avgjørende å la madrassen lufte ut i flere timer.

Hjemmelagde rengjøringsløsninger

For å takle de gjenstridige flekkene, kan du vende deg til enkle husholdningsartikler for effektiv rengjøring:

  • Bikarbonatmagi: Lag en kraftig rengjøringsblanding ved å kombinere 500 ml destillert vann, 2 ss bikarbonat og 25 dråper eterisk olje etter eget valg. Dypp en klut i denne løsningen, vri den ut og gni forsiktig på de flekkede områdene. Tørk deretter området grundig.

  • Salt- og eddikteknikk: Dryss litt salt over de gule områdene og spray dem lett med eddik. La blandingen virke i ca. 10 minutter, og bruk deretter en klut til å skrubbe før den tørker.

Når du skal rengjøre madrassen

Eksperter anbefaler å rengjøre madrassen ved hvert sesongskifte. Denne rutinen hjelper stoffet å puste og eliminerer eventuelle bakterier, og sikrer en ren, hygienisk soveflate.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.