Gartneren avslører viktige råd for at hortensiaene dine skal blomstre i sommer

09/03/2024 14:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Hvis vi får tørke igjen, er dette rådet spesielt viktig å følge.

I år har mange av oss lagt merke til at hagene våre har reagert annerledes på tørkeperioden, spesielt busker og planter som ikke tåler varme og sterkt lys særlig godt. De hadde ofte lett svidde blader og blomstret ikke så sterkt som vi er vant til.

Men en hageentusiast har delt en oppløftende historie på Reddit om morens hortensiaer, som blomstrer vakkert selv i ekstrem varme, hvor temperaturen ofte når 37-40 grader. Disse hortensiaene har imponert og vekket nysgjerrigheten til mange på plattformen.

Daily Express US rapporterer: "Hennes gigantiske hortensia, som måler omtrent 1,5 meter i høyden, blomstrer hele sommeren, selv under lange perioder med ekstrem varme."

Mange Reddit-brukere ble overrasket og spurte hvordan man oppnår et slikt resultat.

En bruker uttrykte sin misunnelse og ønsket å vite mer om vanningsrutiner og spesielle pleietips, mens en annen delte sin frustrasjon over sine egne hortensiaer som har blomstret sparsomt gjennom årene.

Hemmeligheten bak suksessen til disse hardføre blomstene er grundig omsorg og oppmerksomhet på detaljer. Reddit-brukeren som delte historien forklarte at beskjæring spiller en stor rolle.

"Det er viktig å vite nøyaktig hvordan og når du skal beskjære din type hortensia, siden riktig tidspunkt og omfang av beskjæring varierer avhengig av arten," sa han etter å ha snakket med moren.

Den omtalte hortensiaen, som er over 15 år gammel, trives i periodisk solskinn mesteparten av dagen og har et dryppvanningssystem som gir vann nesten hver dag.

Dette suppleres med slangevanning når det ser ut til at planten trenger det. Eiketrærne rundt bidrar også til riktig jord-pH, noe som fremmer den lyseblå fargen. Planten beskjæres hvert år om vinteren som en del av vedlikeholdsrutinen.

Gartnerens hemmelighet ser ut til å være enkel: mye skygge, mye vann og en plante som tåler varme er nøkkelen til suksess med disse hortensiaene.

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.