Genialt rengjøringstips: Slik fjerner du riper fra platetoppen

23/05/2024 14:47

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Med dette trikset kan du enkelt fjerne ripene fra platetoppen.

De små, men irriterende ripene oppstår ofte når tunge eller skarpe gjenstander håndteres under matlagingen. Selv om platetopper er robuste mot varme, er de ikke immune mot fysisk skade.

Men det er håp – løsningen finnes sannsynligvis allerede hjemme hos deg, ifølge det tyske mediet Wmn.

De fleste riper er vanligvis overfladiske og påvirker ikke funksjonaliteten til ovnen din.

Situasjonen blir mer alvorlig når ripene er dype nok til å påvirke varmefordelingen på platetoppen. Dette kan gi mindre effektiv oppvarming og økt energiforbruk. I disse tilfellene kan det være nødvendig med utskifting av platetoppen.

Her er tre husholdningstips som kan minimere forekomsten av overfladiske riper:

1. Tannkrem

En overraskende løsning er vanlig tannkrem. Påfør en liten mengde på det ripede området og gni forsiktig inn med sirkulære bevegelser. Dette kan redusere synligheten av små riper. Husk å fjerne eventuelle tannkremrester med en ren klut.

2. Produkter til platetopper

Noen supermarkeder selger spesiallagde produkter for stell av platetopper. Disse er designet for å polere og minimere riper. Bruk med en myk klut anbefales.

3. Bakepulver

En hjemmelaget blanding av natron og vann kan også være nyttig. Påfør blandingen på ripene, jobb den inn med en myk klut, fjern deretter restene.

Disse metodene kan ikke fjerne dype riper, men de kan effektivt forbedre utseendet til platetoppen og muligens forlenge levetiden. Så neste gang du oppdager en ripe, hvorfor ikke prøve ett av disse triksene?

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.