Gjør du også disse tre svært vanlige feilene når du bruker oppvaskmaskinen?

09/04/2024 15:00

Emma

Livsstil
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
De fleste gjør disse feilene.

Oppvaskmaskinen er et populært hjelpemiddel på mange kjøkken. Det mekaniske vidunderet forvandler den knallharde plikten som oppvask vanligvis er, til en mye mer håndterlig oppgave som kan gjøres på et blunk.

Det har imidlertid vist seg at mange mennesker altfor ofte bruker oppvaskmaskinen på en upassende måte. Feilene gjøres uten at du tenker over det, men dessverre er resultatet at tallerkener og bestikk vaskes verre.

Følgende tre råd er ikke bare gunstige for tjenesten din. Hvis du følger dem, kan de også ha en positiv effekt på lommeboken din. Oppvaskmaskinen er en av de største energiguzzlerne i hjemmet, og bedre vaskeresultater kan potensielt spare deg for noen oppvask og dermed gjøre strømregningen litt mindre.

Det skriver det britiske mediet The Mirror.

Den første vanlige feilen er å skylle av tallerkener og gryter før du setter dem i oppvaskmaskinen. Ifølge eksperter fra AO, som er et selskap for hvitevarer, kan dette faktisk gjøre mer skade enn godt. Dette skyldes at hvis vaskemiddelet ikke har matrester å angripe, kan konsekvensen være at glassene blir uklare.

En annen veldig vanlig feil handler om hvordan kopper og glass er plassert i maskinen. Du bør ikke plassere kopper og glass over de små pinnene i oppvaskmaskinen, men mellom dem. På denne måten sikrer du optimalt renhold og minimerer samtidig risikoen for skade på tjenesten.

Det tredje rådet handler om hvordan du setter tallerkener og tallerkener i oppvaskmaskinen. AO anbefaler at tallerkener og tallerkener plasseres mot midten av oppvaskmaskinen.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.