Du kjenner ham fra Hell's Kitchen og Kitchen Nightmares – og nå gir Gordon Ramsay et råd som kan forandre hvordan du bestiller mat på restaurant. Det skriver LadBible.
I et intervju med Town & Country avslørte Ramsay den ene forretten han aldri ville valgt selv: dagens suppe.
"Spør hva som var "dagens suppe" i går. Sjansen er stor for at det er den samme i dag", svarte Ramsay.
Og det er ikke uten grunn. Ifølge den stjernespekkede kokken (17 Michelin-stjerner, bare nevnt i forbifarten) er dagens suppe ofte en miks av gårsdagens rester. Med andre ord: ikke alltid laget med ferske råvarer.
Ramsay, som eier over 80 restauranter verden rundt, vet hvordan ting foregår bak kulissene. Han sier også at man bør være forsiktig med restauranter som reklamerer med ting som "verdens beste" eller "berømt" mat.
"Spesialiteter skal være spesielle. Hvis menyen har ti "dagens spesial", da er ingenting egentlig spesielt", sier han.
Hva bør du gjøre da? Jo, spør servitøren hva de anbefaler. De fleste som jobber der har smakt seg gjennom menyen og vet hva som faktisk er verdt pengene.
Men ikke alt Ramsay sier handler om suppe og spesialiteter. Han har også delt sitt verste matminne noensinne. Under et MasterChef-audition fikk han servert en mac and cheese som smakte søtt. Når han spurte om hemmeligheten, svarte deltageren: morsmelk. Ja, du leste riktig.
Så næste gang du leser "dagens suppe" på menyen, tenk deg om. Kanskje du heller bør prate med servitøren og finne den ekte perlen på menyen.
For hvis Gordon Ramsay sier nei til suppe, så er det kanskje verdt å lytte.