Greit å vite før sommeren: Ekspert advarer mot å gjøre denne feilen med solkremen

01/06/2024 06:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Solkrem varer ikke evig.

Når sommeren nærmer seg, gleder mange seg til å nyte de varme dagene utendørs.

Det er imidlertid svært viktig å ikke glemme solkremen, da mangel på den kan føre til alvorlige helseproblemer, inkludert solbrenthet og hudkreft. Og nå kommer en viktig oppfordring før sommeren.

Dette er skrevet av The Mirror.

Rådet er at du alltid bør bruke solkrem og smøre den på flere ganger i løpet av dagen.

Mange undervurderer behovet for solkrem på overskyede dager eller når de jobber i hagen, men UV-stråler kan likevel skade huden – selv når solen ikke skinner sterkt.

Det er også viktig å være oppmerksom på holdbarheten til solkremen. Mange innser ikke at solkrem vanligvis bare er effektiv i ett til to år etter åpning.

"En rekke medisiner kan gjøre deg mer følsom for lys, inkludert vanlige medisiner som antibiotika og antidepressiva," sier ekspert Claire Anderson.

Det er derfor viktig å sjekke etiketten og utløpsdatoen på solkremen.

"Det er best å påføre solkrem 15-30 minutter før du går ut," forklarer hun, og legger til: "Den bør deretter påføres på utsatte områder 15-30 minutter etter soleksponering."

Folk bør også bruke solkrem på nytt etter aktiviteter som svømming eller overdreven svette, noe som kan fjerne beskyttelsen.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.