Ha det godt på jobben

Den lykkelige medarbeider er en medarbeider som er fornøyd på jobben hver dag. Og han blir fornøyd når han ikke må bruke forholdsvis mye tid på å finne ut av bagateller, eller trykke seg gjennom et utall muligheter på tastaturet for å oppnå det han ønsker å gjøre.

Medarbeideren har muligens et privatliv som også bidrar til hvorvidt han er lykkelig, så et godt og brukervennlig intranett og et fint kontor er nok ikke hele løsningen. Men er han lykkelig på jobben, er mye gjort.

Slik starter du arbeidsdagen

Hvis vanen med en god kopp kaffe er innarbeidet, skal du holde på den. En kjapp oppdatering med kollegene hører med. Det første tastetrykket på datamaskinen er også viktig. Vil det som kommer opp inspirere til arbeidslyst? Du anser deg kanskje som et arbeidsjern og hiver deg på oppgavene uansett, men undersøkelser viser at en positiv respons, eller gledesreaksjon om du vil, de første minuttene gir anslag for produktiviteten deretter.

Derfor er det vesentlig at jobbens egne systemer, eller intranettet, står for dette pushet. Det blir ikke det samme hvis du er oppslukt av Facebook-oppdateringer eller privat e-post.

Bedriftens eller organisasjonens interne nyheter har interesse for de fleste. Det er alltid noe nytt. Om det ikke dreier seg om en ny kjempeordre eller en omorganisering, kan det være at en medarbeider har bursdag. Ledelsen kan befordre medarbeidere fra samtlige avdelinger til å rapportere på intranettet. På den måten blir det ikke mangel på stoff.

Dernest er det fint om du lett kommer videre til dine egne arbeidsoppgaver. Saksarkiver, økonomisystemer og journaler bør være et museklikk unna. Likeledes bør overgangen til andre saksbehandlingssystemer gå smertefritt.

Slik blir arbeidet en lek du ufrivillig må ta en pause fra når det plutselig blir lunsjtid.

Les mer om et intranett her.

Hvordan ser arbeidsplassen din ut?

For maksimering av trivsel og følgelig arbeidsglede, er du avhengig av funksjonelle og pene omgivelser. Uansett om du sitter i resepsjonen, kontorlandskap eller eget kontor har møbleringen mye å si.

Det gjelder både det ergonomiske og det estetiske. En god stol å sitte i og et avpasset skrivebord kommer høyt opp på listen. Hev-og-senk skrivebord er gode for de som tilbringer det aller meste av dagen ved skrivepulten. Ellers kan det være enkelt og minimalistisk, eller raffinert og pompøst. Og det er mange muligheter i mellom.

Selve stolen kan ha hjul, roterende sete og vippefunksjon. Om du vil ha armlener er en smakssak.

God skapplass som inneholder dokumenter i tilknytning til ditt daglige arbeid, bør helst være innen armlengde. Noen skriveblokker og annet utstyr du bruker regelmessig bør du også finne der. Et alternativ til skap er en god skuffemodul.

Gode kontormøbler kjøper du i dag på nettet. Du kan for eksempel sjekke ut www.unoliving.no.