Hageekspert deler: Her er 6 smarte triks for å gjøre hagen din til paradis

14/04/2023 11:14

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Gjør hagen klar for sol og sommer med disse geniale triksene.

Hagearbeid kan være en av de mest tilfredsstillende aktivitetene når været blir varmere og solen skinner. Det kan imidlertid også være hardt arbeid, og en hjelpende hånd er alltid nødvendig.

Heldigvis er det mange smarte triks og tips som kan gjøre hagearbeidet enklere og mer effektivt. Bolius er en hageekspert fra kunnskapssenteret og  deler seks smarte hagetriks som kan hjelpe deg med å få en vakker og frodig hage.

Bruk en bøtte til verktøy

Heng en bøtte på stigen med beskjæringsverktøy og plukkere, slik at du ikke trenger å klatre opp og ned stigen flere ganger. Dette sparer tid og energi og gjør beskjæringen mer effektiv.

Gi fuglene vann i en bolle på en stang

Legg en bolle med vann på en stang slik at småfugler kan drikke og bade uten å bli forstyrret av katter og andre dyr. Det vil tiltrekke fugler til hagen din og hjelpe dem å holde seg hydrert i varmen.

Bruk en plastflaske for enkel vanning

Klipp bunnen av en plastflaske og hold den i bakken ved siden av anlegget. Fyll flasken med vann slik at den sakte kan dryppe ned til røttene. Dette sikrer at plantene får riktig mengde vann og unngår at vannet renner vekk fra røttene.

Bruk en gammel tennisball til å rengjøre hageredskaper

Klipp et kutt i en gammel tennisball og stikk skaftet på hageredskapene dine gjennom. Dette gjør rengjøring av redskapene enklere og mer effektivt. Tennisballen fungerer som en skuresvamp, og fjerner jord og smuss fra redskapene dine.

Bruk eggeskall til å avvise snegler

Knus eggeskallene og legg dem rundt plantene. Sneglene vil unngå å krype over skjellene, da de ikke liker den skarpe kanten. Det er en billig og effektiv måte å beskytte plantene dine mot slugangrep.

Bruk en svamp til vannkrukker

Legg en svamp i bunnen av potten før du planter blomstene. Svampen vil beholde vann, slik at du ikke trenger å vanne krukken så ofte. Dette sikrer at plantene får riktig mengde vann og unngår at jorda tørker ut.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.