Hageekspert velger ut sine favoritter: Disse plantene bør du plante i hagen din

20/04/2024 18:00

Sofie

Livsstil
Foto: nadia_if/Shutterstock
Foto: nadia_if/Shutterstock
Gjør hagen klar for sommeren.

Våren er endelig over oss, og for mange betyr dette at hagehanskene må finnes og hagen må forberedes. Det er en gylden mulighet til å introdusere nytt liv i hagen din som vil pryde uterommet langt ut på høsten.

Men hvilke planter vil ikke bare pynte hagen best mulig, men også lette å ta vare på og kan holdes i live langt utover høsten?

Hageekspertene fra lifehack-nettstedet Genialne.pl har de beste forslagene.

Blant dem er solhatt, lavendel og salvie, kjent for sin hardførhet og evne til å tilføre farge og duft langt inn i de kjøligere månedene.

Disse plantene, sammen med solsikker og storkenebb, kan enkelt finnes i hagesentre, klare til å finne et nytt hjem i hagen din.

April er en ideell tid for å berike hagen din med planteklare stauder. Søte erter, med sin fortryllende aroma, er blant must-haves å plante denne måneden for å forbedre hageopplevelsen. Ikke bare vil duften berike luften, men de vil også legge til et snev av eleganse til utendørslandskapet ditt.

Når kalenderen går frem og sensommeren nærmer seg, er det på tide å vurdere japanske anemoner og bergknappslekta, samt en rekke asters.

Disse artene lover en eksplosjon av farger i august og september, og sikrer at hagen din forblir et fyrverkeri av liv selv når sommeren begynner å avta.

Det er viktig å huske på at planter anskaffet fra hagesentre kan ha blitt vant til et mer skjermet miljø. For å sikre at de tilpasser seg og trives i sitt nye utehjem, er regelmessig og i varmere perioder hyppigere vanning nødvendig. Dette enkle trinnet er avgjørende for å skape de ideelle forholdene for deres blomstring.

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.