Har du fått et kløende myggstikk? Prøv dette trikset

06/06/2024 22:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Dette trikset lindrer kløe lett.

Mange ser med glede frem til sommeren, når sol, varme, ferie og is er i forgrunnen. Men denne tiden av året får også frem de små insektene som er beryktet for å etterlate kløende stikk.

Det er høysesong for mygg. Det skriver IDenyt

Det finnes mange gode og effektive salver som lindrer kløe. Men ofte skjønner du ikke at du har blitt stukket før det begynner å klø, og du har ikke kremen med deg. Så hva er poenget.

Det er imidlertid et annet smart triks der du bare trenger to ting:

Nemlig en skje og vann.

Slik gjør du det

  1. Så snart du oppdager et myggstikk, ta en skje og varm den under varmt vann i omtrent et minutt.

  2. Trykk den varme skjeen godt mot myggstikket og hold den der i noen minutter. Når du fjerner skjeen vil kløen fra stikket nesten være borte.

Hvordan varme fungerer på myggstikk:

Når en mygg biter skyter det blodfortynnende proteinet inn under huden din, dette betyr at blodet ditt ikke koagulerer og de holder seg i "fritt hold" så lenge som mulig.

Det er også proteinet som forårsaker kløen, men som lindres og forsvinner ved høyere temperaturer. Det er nettopp derfor skissen er effektiv.

Du vil imidlertid fortsatt kunne oppleve hevelse.

Læs også:

Svært få vet: Dette betyr fargen på kjøkkensvampen Ikke mange er klar over at farge faktisk har en betydning.
Hudlege advarer: Ny hårtrend kan gi livslange konsekvenser Sommerens hårtrend er oppkalt etter skandinaviske kvinner, men du må vurdere hva du gjør med hodebunnen, sier en hudlege.