Ketchup er en stift som ses i de aller fleste hjem. Den brukes ofte i retter og som en solid dukkert for forskjellige andre matvarer. Men hvordan lagrer du det riktig?
Én regel gjelder ikke alle. Det kan være stor forskjell på sauser.
God housekeeping.uk gir deg svaret nå.
Hvis du lager din egen saus, for eksempel hjemmelaget tomatsaus eller ketchup, holder den dessverre ikke like lenge som en saus kjøpt i butikken.
Hjemmelaget saus mangler de ekstra konserveringsmidlene som fabrikkproduserte sauser bruker for å forlenge holdbarheten. I tillegg inneholder det ofte mindre salt, sukker og syre, som er naturlige konserveringsmidler.
Etter at du har laget sausen, husk å oppbevare den riktig for å unngå å redusere holdbarheten. Bruk en lufttett beholder og sett den i kjøleskapet med mindre oppskriften sier noe annet.
Men så er spørsmålet: Hvordan skal du oppbevare din kjøpte ketchup og hvor lenge kan den egentlig vare?
Hvor du oppbevarer ketchup avhenger av om flasken er åpnet. Åpen ketchup skal være i kjøleskapet og kastes etter tre måneder.