Forside LIVSSTIL Har du også lurt på hvorfor kanten på chipsen noen...

Har du også lurt på hvorfor kanten på chipsen noen ganger er grønn?

Har du også lurt på hvorfor kanten på chipsen noen ganger er grønn?
Foto: Shutterstock

Spørsmålet er; Kan man spise dem?

Akkurat nå leser andre

Har du noen gang løftet en chip ut av posen og tenkt: «Hva i alle dager skjedde her?»

Hvis du har, er du ikke alene. En kvinne la nylig et innlegg på en Facebook-gruppe med 1,3 millioner medlemmer og spurte:

«Hvorfor er kantene på noen chips grønne?»

Det viser seg at det er en god grunn til den grønne fargen, og medlemmene i gruppen var raske med å gi forklaringer. 

Les også

Det skriver det britiske mediet Mirror.

Mange forklaringer
Noen påpekte umiddelbart det åpenbare: delen av poteten som chipsen ble kuttet fra, må ha vært grønn. Men andre fordypet seg i en mer vitenskapelig forklaring.

«Poteten den ble skåret fra ble utsatt for for mye lys eller sol, noe som førte til at klorofyll utviklet seg i delene av poteten som var over bakken,» forklarte en bruker. 

En annen utdypet:

«Poteter som utsettes for lys vil produsere klorofyll (det samme vil bladene). Normalt forblir poteter under jorden, men hvis en potet vokser for nær overflaten eller lagres i sollys, blir den grønn.»

Er det farlig å spise?
Men er det så farlig å spise en grønn potetgull nå og da?

Tilbake i 2017 besøkte ‘Food Unwrapped’-verten Matt Tarbutt en gård i Norfolk hvor han fant ut at grønne poteter kan inneholde solanin, et potensielt giftig kjemikalie som også finnes i dødelig nattskygge. 

Det er imidlertid svært usannsynlig at en enkelt grønn chip nå og da vil gjøre deg syk – men hvis du spiser veldig, virkelig mange, føler du deg kanskje ikke på ditt beste.

Les også

Ads by MGDK