Hell det i en bolle og tilsett varmt vann: Sokkene blir hvite igjen på kort tid

22/05/2024 08:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Å vaske sokker kan være en skikkelig utfordring. De en gang helt hvite sokkene kan bli grå og utslitte over tid. Men hvordan får du sokkene rene? Det er nok å se i kjøkkenskapet.

Selv om fargerike, mønstrede og iøynefallende sokker har blitt populære, er de helhvite sokkene fortsatt foretrukket å ha i garderoben. Problemet er at de også er blant de vanskeligste å holde rene. Flekker på hæler eller tap av farge er de vanligste problemene.

Så hvordan kan man forhindre dem? Her er noen billige og ekstremt enkle metoder som er verdt å se nærmere på, skriver Gazeta.

Hvordan få sokker rene? En skje kan gjenopprette sin tidligere farge

Hvite og lyse sokker blir fort skitne og de er definitivt ikke enkle å rengjøre. Flekker eller misfarging er også ofte et resultat av feil vask. En hvit sokk sammenfiltret i mørke eller fargede klær er et vanlig problem.

Kan det forhindres? Det er nok å se i kjøkkenskapet ditt. For å lyse opp sokkene dine, bruk natron. Det er et produkt som kan brukes til flere typer daglig rengjøring, inkludert å gjøre sokkene hvite igjen. Slik vasker du hvite sokker:

  • Bland en skje med natron med litt vann

  • Fukt de skitne sokkene med varmt vann og klem ut overflødig vann

  • Påfør natronpastaen på flekkene og gni forsiktig inn. Vent noen minutter

  • Hell i mellomtiden varmt vann i en bolle, hvor du bløtlegger sokkene i ca. 2 timer

Etter dette er det bare å kaste sokkene i vaskemaskinen og vaske som vanlig. Det er best å tørke de hvite sokkene i solen etterpå.

Hvordan få klær og sokker hvite? Ikke bare natron kan hjelpe

Bakepulver er ikke den eneste måten å gjenopprette den hvite fargen på skitne sokker, grå t-skjorter eller flekkete kjøkkenhåndklær. Hvilke andre produkter er verdt å prøve? Glem blekemidler og sterke vaskemidler.

  • Salt: Dette krydderet har blekende egenskaper. Det er ikke bare nyttig for å vaske sokker, men også til gardiner eller hvite duker. To spiseskjeer og en bolle med varmt vann som du legger de skitne gjenstandene i i 30 minutter er nok.

  • Eddik: Ikke bare hjelper det med å fjerne smuss, det myker også fibre og bekjemper bakterier som er ansvarlige for ubehagelig lukt. Hvis du er bekymret for lukten av eddik, suge sokkene i en halvliter varmt vann tilsatt en kopp eddik. Etter 30 minutter, kast dem i vaskemaskinen med vaskemiddel. Lukten forsvinner – akkurat som flekkene gjør.

  • Aspirin: Denne populære medisinen har også andre bruksområder. Den er flott for å håndtere flekker og gjøre hvite klær hvite igjen. Knus seks tabletter og bland dem med vann. Bløtlegg klærne i blandingen i ca. 30 minutter.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.