Heller du kokende vann i vasken? Da bør du lese denne advarselen umiddelbart

12/04/2024 11:00

Emma

Livsstil
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Heller du kokende vann i vasken?

Et hav av triks har sett dagens lys over tid.

Og et av triksene løste problemet i vasken din som bare ikke vil svelge vannet. Her, som så ofte, ble de oppfordret til å helle kokende vann ned slik at det løste seg selv.

Det er en klassiker i mange hjem, men eksperter slår nå alarm og sier at den utbredte metoden kan gjøre mer skade enn godt.

Det skriver det nederlandske mediet De Chinese Muur Haaren.

Det handler om hva rørene dine er laget av.

Hvis du har moderne PVC-rør, tenk to ganger før du heller kokende vann. Det kan få dem til å myke dem og i verste fall få dem til å smelte eller sprekke.

Da sitter du igjen med et enda større problem som kan koste deg en formue å fikse.

Den fine porselensvasken din er heller ikke fan av plutselige temperaturendringer, og kokende vann kan faktisk føre til at den sprekker.

Verst av alt, det utbredte "trikset" med å helle kokende vann i vasken hjelper ikke det langsiktige problemet med tette vasker uansett. Fettet og smusset du prøver å skylle bort kan bare sette seg fast lenger ned i systemet og gjøre alt verre.

Så i stedet for å ty til kokende vann, bør du vurdere noen andre metoder.

En god gammeldags kan gjøre underverker uten at du trenger å bekymre deg for å bryte rørene. Og så er det en god idé å generelt unngå å helle fett og olje i vasken – det kan spare deg for mye bry.

Skulle en ulykke skje og du har en vask som er mer tett enn Københavns trafikk i rushtiden, kan det være på tide å ringe etter en rørlegger.

Det kan virke dyrt, men det er billigere enn å måtte bytte ut hele rørsystemet fordi du ville løst problemet med kokende vann.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.