Her er en viktig beskjed til deg som tisser i dusjen

23/07/2021 14:50

Emma Sletta

Livsstil
Hvis du tisser i dusjen, her er en beskjed til deg.

Han kommer til å gjøre det. Hun kommer til å gjøre det. Hver kvinne, hver mann gjør det.

Den første viktige meldingen til deg som tisser i dusjen er dermed; Du gjør det rette.

Og her er grunnene til at du bør fortsette og at andre bør starte med å tisse i dusjen:

1) Får miljøets skyld
For miljøets skyld, husker du at disse kampanjene kjørte på 1980- og 1990-tallet at skolebarn som voksne måtte spare vann? Klasserom ble utsmykket med plakater med grønne jordarter og kloakksystemer som viste hvordan regnvann, drikkevann og tisse var forbundet i ett stort økosystem.

Ikke-nyhetene er nå det; det gjør det fortsatt! Hvis du for eksempel vil spare vann, spyler du toalettet, hvorfor ikke skylle ut den første halte tiden med badevannet om morgenen når du tar et bad? For miljøet.

2) Av hensyn til lommebøken
Storbritannia har kampanjen "Go with the Flow" som oppfordret studenter ved University of East Anglia (UEA) til å tisse i dusjen. De to studentene bak kampanjen mener at hvis alle de 15.000 studentene ved universitetet tisset ut morgenurin med badevannet, kunne de spare nok vann til å fylle et olympisk svømmebasseng 26 ganger i året – tilsvarende vann for drøyt 1,5 millioner norske kroner. Legg til dette besparelsene på toalettpapir!

Du ler, men den som tisser først tisser best, og selv om husstanden din ikke består av 15.000 mennesker, er det også litt tiss.

3) Du blir renere
Toalettpapir er greit. Men vann er bedre. Hvor rene ville hendene dine være, for eksempel hvis du bare tørket dem med et håndkle og bare sjeldent brukt vann (og såpe)?

4) Det er god trening - og du kan stå opp og tisse 
Denne er for det meste for damene, men hvis du har problemer med å holde fast i vannet eller bare vil ha bedre sex ... Da er det god trening for musklene i og rundt magen å knekke og knebøy mens du tisser, ifølgePopsugar – og det er mindre rotete hvis du gjør det i dusjen.

5) Det er normalt
Det finnes to typer mennesker. De som sier de tisser i dusjen. Og de som lyver om at de ikke gjør det. Punktum. Hvis du vil ha statistikk over skitten (eller tisset) så gjorde TV-programmet Today Show  en undersøkelse, det viste at 80 prosent av seerne tisser i dusjen.

6) Det er naturstrigig å la være
Lyden og følelsen av rennende vann. Drypp drypp drypp.. Det gjør bare noe ved kroppen. Ulike forskere har forsøkt å forklare hva det er som "lurer" tissetrangen hos ganske mange mennesker når de ser, hører eller føler vann rennende. Uansett forklaring, er det naturlig å føle trangen. Så bare la det rene.

De eneste regler her er:

1) Ikke gjør det når du dusjer med noen andre.

2) Ikke tisse i et tørt bad.

3) Ikke tisse i et offentlig bad - vi ser deg og din gule stråle ved føttene dine. Æsj.

 

 

 

Læs også:

Så enkelt: En rask måte å rengjøre ovnen på Et enkelt triks for å få ovnen til å glinse igjen ved å bruke en enkel ting.