Hjelper varmt vann på føttene mot migrene? Lege med dom over utbredt myte

15/03/2024 07:00

Emma

Livsstil
Foto: Tiktok
Foto: Tiktok
Har du prøvd det?

Hvis du lider av migrene, er du villig til å prøve stort sett alt for å bli kvitt de smertefulle hodepinene. Fra ørepiercinger til å drikke saltvann, hvis det er et triks, bør du prøve det. Og nå kan det være en som kan fungere.

Selv om TikTok ikke er kjent for å være stedet for førsteklasses medisinsk rådgivning, har en "kur" mot migrene gått rundt - og tilsynelatende fungerer det faktisk.

Andrea Ember lastet opp en video der hun delte rådet, som nå er sett 21,5 millioner ganger:

"Jeg lærte nettopp at hvis du får migrene og du vil bli kvitt den raskt, er alt du trenger å gjøre å få så varmt vann som du kan håndtere og senke føttene i vannet:  Jeg forteller deg, øynene mine skalv for fire minutter siden, og jeg kunne ikke se rett frem, og jeg lette allerede etter sengen slik at jeg kunne legge meg ned og trekke for gardinene."

Andrea, som sa at hun regelmessig får migrene, sa at trikset "forandret livet hennes", og andre har blitt enige.

Videoen hennes har blitt delt av andre videoskapere som hevder at det banebrytende trikset også fungerte for dem.

Det er verdt å påpeke her at du må være forsiktig når du senker føttene i varmt vann. Andreas video viser at hun heller vann direkte ut av kjelen, noe som ikke anbefales. Og hvis du går fra veldig kalde føtter til veldig kalde, kan det også føre til ubehag.

Hva er vitenskapen bak?

Dr Ellie Canon, en allmennlege som har jobbet i medisin i over 20 år, sier migrene er vanskelig å "kurere" fordi vi ikke helt vet hvorfor vi får dem.

Hun forklarte: "Det er åpenbart mange myter rundt migrene fordi folk er desperate etter svar fordi det er så ubehagelig.

Men som Dr. Ellie sier: "Ingen vet egentlig hva som forårsaker migrene."

Migraine Trust sier at forskere og leger tror det skyldes unormal hjerneaktivitet som påvirker nerveimpulser, kjemikalier og blodkar i hjernen.

Blodkar under migrene kan begrense eller utvide seg, og som Dr. Ellie sier, "Det er noen vitenskap bak ideen om at hevelse av blodkar både kan forårsake eller lindre migrene."

Varme får blodårene til å utvide seg, så dette trikset er basert på ideen om at varmt vann utvider blodkarene i føttene, trekker blod bort fra hodet og lindrer trykket på blodkarene i hjernen: "Ideen om å utvide blodkar andre steder kan gi lindrende smertelindring," sier Dr. Ellie.

"Det er usannsynlig å være det magiske universalmiddelet, men hvis en pasient tenkte på å prøve det - med rimelige forventninger - ville det være verdt forsøket."

Som en alternativ løsning har Dr. Ellie sin egen go-to. Hun sier: "Jeg foreslår løselig aspirin oppløst i en sukkerholdig drikke."

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.