Hudlege med avsløring: Disse 3 tingene vil hun aldri utsette håret og hodebunnen for

07/07/2024 06:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hun avliver også en utbredt myte om hårets evne til å rense seg selv.

Det finnes utallige myter, råd og påstander om hår- og hodehelse. En spesielt vanlig myte hevder at hvis du ikke vasker håret over en periode, vil det naturlig rense seg selv.

Tanken er at ved å unngå hårvask trenes håret til å produsere mindre olje. Men hudlege Dr. Jenny Liu avfeier dette som rent tull.

Kan få ubehagelige konsekvenser

I en TikTok-video forklarer hun at det aldri er bra å gå mer enn noen få dager uten å vaske håret.

Oppbygging av talg (naturlig hudolje) og døde hudceller i hodebunnen øker risikoen for soppinfeksjonen Malassezia, som kan forårsake flass og betennelser.

For de som sliter med hårtap, understreker Dr. Liu viktigheten av å ta vare på hodebunnens helse som en nøkkelfaktor for å fremme hårvekst.

Hyppigheten av hårvask avhenger av hodebunnstype og livsstil. Hvis hodebunnen er fet eller hvis du trener mye, anbefales det å vaske håret enten daglig eller annenhver dag.

På den annen side er mindre hyppig vask bedre for de med tørr hodebunn.

Dropp flass-sjampoen

Dr. Liu fraråder daglig bruk av flass-sjampo da den kan tørke ut både hodebunn og hår, og føre til tørt og krusete hår.

Hun anbefaler å bruke flass-sjampo maks 2-3 ganger i uken og la den ligge i hodebunnen i fem minutter før du skyller den ut.

La olivenoljen stå på kjøkkenet

Til slutt kommenterer hun den utbredte praksisen med å påføre olivenolje i hodebunnen for å holde på fuktigheten.

Liu påpeker at det ikke er vitenskapelig bevis for at dette har en positiv effekt på hodebunnsproblemer.

Ønsker du å tilføre håret næring med olje, anbefaler hun kokosolje, som trenger inn i hårstråene og virkelig bryr seg om dem.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.