Vi kjenner alle sammen den følelsen.
Du står foran bananene i frukt- og grønnsaksdelen av supermarkedet og oppdager at bare grønne og umodne bananer er igjen.
På lang sikt er dette ikke et problem, men hvis du vil spise banan med en gang, så er det et problem.
Men problemet er ikke så ille at det ikke kan løses.
Du trenger ikke å spise en grønn og umoden banan hvis du kan vente en time.
Det er mulig å modne en banan på kort tid, og det er faktisk to triks du kan bruke for å fremskynde modningsprosessen.
Det mest effektive trikset krever imidlertid noe annet veldig spesielt.
Du må bruke en ovn. Den grønne bananen bør kastes i ovnen i en time mens den rumler i vei ved 150 °C.
Det er viktig at du holder øye med bananene mens de er i ovnen. Etter en time, ta dem ut av ovnen og la dem avkjøles i kjøleskapet.
Da vil du se magien skje, og du vil nå ha en moden banan foran deg.
Det andre trikset for å fremskynde modningsprosessen krever at du legger din grønne banan i en papirpose.
Bananer frigjør en gass som kalles etylen, noe som får frukten til å modnes raskere. Ved å legge den grønne bananen i en papirpose, kan gassen som frigjøres av bananen ikke unnslippe. På denne måten modnes den raskere.
Dette trikset vil imidlertid ta opptil to dager, og det er derfor det ikke er like effektivt å bruke ovnen.
Du kan se det siste trikset som utføres nedenfor: