Hun har en klump aluminiumsfolie i kjøleskapet: Grunnen er overraskende, men genial

20/05/2023 21:54

Henrik R

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Salat trenger ikke nødvendigvis å oppbevares i grønnsaksskuffen.

De fleste mennesker oppbevarer grønnsaker som isbergsalat, agurker og tomater i den spesielt tilrettelagte grønnsaksskuffen i kjøleskapet.

Dette er smart, fordi grønnsaksskuffen ifølge ING er plassert slik at man best mulig unngår å spre eventuelle jordbakterier fra grønnsakene til andre matvarer i kjøleskapet, og slik at følsomme grønnsaker som for eksempel agurker ikke får frostskader.

I motsetning til hva mange tror, er grønnsaksskuffen imidlertid ikke nødvendigvis designet for å holde grønnsaker friskere enn om man plasserte dem andre steder i kjøleskapet, og nettopp derfor opplever mange nok at deres tomater blir myke og salaten blir slapp, selv om de plasserer grønnsakene i grønnsaksskuffen.

Hvis man vil unngå brun og slapp isbergsalat, bør man i stedet ifølge en video som for tiden går viralt på TikTok, bare benytte litt aluminiumsfolie.

Hvis man pakker inn salathodet i aluminiumsfolie, blir det nemlig angivelig verken slapt eller brunt. Det kan faktisk holde seg friskt i flere uker!

Se selv i videoen nedenfor:

Og hvis salaten likevel er litt slapp når du skal bruke den, kan den raskt gjøres sprø igjen ved å dyppe den i iskaldt vann.