Hun la en tepose ned i hullet og fylte det med jord: 1 år senere trodde hun ikke sine egne øyne

07/04/2024 14:00

Mikkel Sletta

Livsstil
Foto: Twitter
Hun ble etterlatt i sjokk.

Det har ikke gått upåaktet hen at vi i dag lever i en verden hvor organiske alternativer og bærekraftige produkter er etterspurt. 

Og det har angivelig fått en anerkjent biolog til å gjennomføre et sjokkerende eksperiment for å avsløre sannheten om grønn te i teposer. 

Produsenten legger ikke skjul på at disse posene er fullstendig biologisk nedbrytbare, men resultatene av rettssaken har avslørt den skremmende sannheten bak disse påstandene. 

Dr. Alicia Mateos-Cárdenas, en anerkjent ekspert i biologi, bestemte seg for å begrave 16 grønn teposer fra den populære amerikanske kjeden Tesco i hagen hennes og observere tilstanden deres over tid. 

Og det hun oppdaget var absolutt ikke noe å skrive hjem om. Faktisk rystet det henne og sjokkerte alle som leste om eksperimentet hennes. 

For etter tre uker var posene fortsatt intakte, og selv etter tre og seks måneder viste de ingen tegn til å gå i stykker. 

Overraskende nok var de fortsatt intakte. Dette resultatet reiser viktige spørsmål om materialene som brukes til å lage disse tebæreposene og deres påståtte miljøvennlighet. 

For mens forbrukere hungrer etter økologiske produkter for å redusere deres miljøfotavtrykk, viser forskning at opptil 90 % av teposene faktisk inneholder mikroplast, som polypropylen, som gir dem formen. 

Og disse materialene er kjent for sin skadelige innvirkning på miljøet. I tillegg oppdaget Dr Mateos-Cárdenas også tilstedeværelsen av klor, plantevernmidler og kunstige fargestoffer i teposene. 

Det er klart at selv om vi kjøper te med den hensikt å gjøre en positiv forskjell for miljøet, kan vi utilsiktet bidra til problemet. Denne oppdagelsen reiser spørsmålet om vi virkelig kan stole på produsentenes påstander om nedbrytbarhet og bærekraft.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.