Hun legger sitron og vann i en bolle og kaster det i mikrobølgeovnen: noen minutter senere har magien skjedd

15/03/2024 15:00

Emma

Livsstil
Foto: Tiktok
Foto: Tiktok
Noen minutter senere har magien skjedd.

Mikrobølgeovnen har fått en høy stjerne hos mange dansker.

Det har blitt en viktig assistent på mange kjøkken, men det kan også representere en av de mest krevende enhetene å rengjøre.

Det er imidlertid ikke nødvendig å ty til kjemiske rengjøringsprodukter for å få mikrobølgeovnen til å se ut som ny igjen.

Ved å bruke noen få naturlige ingredienser og en enkel teknikk, kan du raskt og enkelt fjerne både flekker og ubehagelig lukt fra mikrobølgeovnen.

Alt du trenger

Etter all sannsynlighet er de eneste tingene du trenger for dette trikset allerede i hjemmet ditt. Du trenger bare en bolle som tåler mikrobølgeovn, litt vann, en sitron og en klut.

Hvordan få magien til å skje

Start med å kutte opp en sitron og legg den i en bolle med vann. Legg deretter bollen i mikrobølgeovnen og varm den i noen minutter til vannet begynner å dampe.

Når oppvarmingen er fullført, vær forsiktig når du åpner mikrobølgeovnen, da bollen og dampen kan være ved høy temperatur. Men her skal magien ha skjedd.

Dampen fra sitronvannet vil bidra til å myke smuss og tørket opp matrester som sitter fast på innsiden av mikrobølgeovnen. Dette gjør at smusset enkelt kan tørkes av med en klut.

Det beste med denne rengjøringsmetoden er at den er trygg, effektiv og helt naturlig.

Ikke bare bidrar sitronen med en behagelig duft, men dens antibakterielle egenskaper bidrar også til å drepe skadelige bakterier og mikroorganismer som kan gjemme seg i mikrobølgeovnen.

Du kan se det flotte resultatet i videoen nedenfor.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.