Ferie er ofte lik god mat og store utgifter, men for tobarnsmoren Nicola Lewis ble ferien plutselig langt billigere takket være en enkel matboks og litt planlegging.
Nicola (50) og ektemannen Graham er ikke de som slår til med tre-retters til lunsj. I stedet tar de med seg en liten piknik fra frokostbuffeen – hver dag. Med sammenleggbare matbokser i veska smører de en enkel lunsj av det som uansett er betalt for.
"Vi lager en brødskive og tar med et eple eller to. Det er mer enn nok for oss midt på dagen", forteller Nicola, som driver organisasjonsfirmaet "This Girl Can Organise".
Paret fra Essex, England, har gjort dette til en vane på ferieturer. Nylig regnet de ut at de sparte over 600 pund – rundt 8.500 kroner – på en ukes ferie til Kypros. Det tilsvarer 85 pund per dag de slapp å bruke på restaurantmat. Det skriver Mirror.
Ikke grådig – bare smart
Mange tenker kanskje at det er litt gjerrig å "stjele" fra buffeen, men Nicola mener det handler om sunn fornuft:
"Vi spør alltid hotellet først, og ingen har sagt nei ennå. Dessuten ser vi hvor mye mat som går til spille. Vi tar bare det vi faktisk spiser senere", sier hun.
Hun trekker også frem hvor vanlig det var å gjøre dette da hun var barn, og hvor mye det betyr å kunne spare penger på tur når feriebudsjettet er stramt.
Lunsj i lomma
Lunsjen består som regel av et rundstykke med ost og skinke og litt salat, pluss et stykke frukt. Det hele pakkes i sammenleggbare bokser hun kjøpte på nett for 150 kroner.
"De tar nesten ikke plass, er lette å vaske i vasken på hotellrommet og så har vi lunsjen klar. Mange hoteller tar jo også betalt for vann, så vi tar med vannflasker og fyller opp der vi kan", sier Nicola.
En nøkkel til mindre feriestress
For mange er lunsj på restaurant en stor del av ferieopplevelsen. Men for Nicola og Graham betyr dette trikset mindre stress, mindre pengebruk og mer frihet.
"Vi bruker heller de pengene på én god middag, en drink i solnedgangen eller en spennende utflukt", sier hun.
Det handler ikke om å være kjip – men om å prioritere. Og noen ganger starter det hele med en matboks og en bolle fra frokostbuffeen.