Husk å rengjøre disse hverdagslige tingene i oppvaskmaskinen

29/05/2024 22:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
For mange er oppvaskmaskinen en uunnværlig hjelper på kjøkkenet, men den kan mer enn å vaske fat og glass.

Mange kjøkkenredskaper du kanskje ikke har tenkt på tåler også en tur i oppvaskmaskinen, noe som både kan spare deg for tid og sørge for en grundigere rengjøring.  Det skriver OE24

Her er noen ting du kan ha nytte av å vaske oftere i oppvaskmaskinen.

Drikkeflaske

Drikkeflasken brukes daglig, men får sjelden en grundig rengjøring. For å sikre en bakteriefri flaske bør du vaske den grundig etter hver bruk og minst en gang i uken gi den en tur i oppvaskmaskinen. Husk imidlertid å sjekke produsentens instruksjoner for å sikre at flasken tåler oppvaskmaskin

Tallerkenen mikrobølgeovnen

Tallerkenen fra mikrobølgeovnen blir ofte oversett, selv om den samler opp mye smuss fra matsprut og damp. I stedet for å skrubbe den manuelt, kan du enkelt legge den i oppvaskmaskinen og la den gjøre jobben for deg.

Oppsamlingssil fra kjøkkenvasken

Silen i kjøkkenvasken er en annen ting som kan trenge hyppigere rengjøring enn du kanskje tror. Matrester setter seg fast, og selv om du skyller filteret regelmessig, kan det være nødvendig med en grundigere rengjøring. Slå matrester ut i beholderen og plasser silen i oppvaskmaskinen.

Kjøleskapets hyller og skuffer

Kjøleskapet er et annet sted hvor bakterier kan trives. Ta skuffene og hyllene ut av kjøleskapet og vask dem i oppvaskmaskinen for en grundig rengjøring.

Bestikkbrettet

Over tid samler det seg skitt og støv i bestikkbrettet. Så lenge bestikkbrettet er laget av plast og ikke tre, kan det også settes i oppvaskmaskinen. Dette sikrer at bestikket ditt oppbevares rent og hygienisk.

Så neste gang du setter i oppvaskmaskinen, husk å legge til disse oversett kjøkkenelementene. Det vil ikke bare spare deg for tid, men også sørge for at kjøkkenet ditt forblir rent og hygienisk.