Hva er den beste måten å håndtere unghunden din på? Her er 7 gode tips

21/04/2024 23:00

Emma

Livsstil
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Unge hunder kan være ganske munnfull. Les videre for å lære mer om hvordan du best kan håndtere hunden din.

Det krever både tålmodighet og utholdenhet å navigere gjennom hundens ungdomsår.

Det er en periode preget av atferdsendring, noe som bare understrekes av en studie av et team av forskere fra University of Nottingham og Newcastle i England. De har dokumentert at hunder, som mennesker, kan oppleve opprørsk oppførsel i ungdomsårene.

Det skriver det brasilianske mediet Alto Astral.

For hundeeiere kan det være nyttig å kjenne til følgende syv strategier for best å takle ungdomsårene:

  1. Forstå atferdsendringene

Ungdom forårsaker økt stædighet og impulsivitet. Det er viktig å forstå disse endringene for bedre å tilpasse oppdragelsen til hundens behov.

  1. Oppretthold en vanlig rutine

Det er viktig å opprettholde en vanlig rutine i dagliglivet for å unngå å forvirre hunden.

  1. Gjør fysisk og mental trening

Hunder har mye energi i denne fasen, og både fysisk trening og mental stimulering kan hjelpe dem med å håndtere energien sin på en positiv måte.

  1. Prioter sosialisering

Ved å introdusere hunden din til forskjellige mennesker, dyr og omgivelser, kan du fremme deres sosiale ferdigheter og selvtillit.

  1. Bruk feromoner

Du kan kjøpe et produkt som etterligner mors feromoner, noe som kan skape en følelse av sikkerhet og velvære for hunden under stressende forhold.

  1. Vær tålmodig

Nedgang vil uunngåelig oppstå i ungdomsårene, og tålmodighet fra eieren er viktig.

  1. Søk råd hos veterinæren

Det er viktig å få profesjonell veiledning for å støtte både hund og eier i håndteringen av denne komplekse fasen av hundens liv.

Ved å implementere disse strategiene kan du som hundeeier bedre håndtere utfordringene som følger med ungdomsårene, og dermed sikre en lettere overgang til voksenlivet for ditt firbente familiemedlem.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Vaskemaskinen er full av bakterier: Med dette trikset vil du utrydde dem på kort tid I de fleste hjem er vaskemaskinen ofte i bruk - og dette betyr også at du bør sørge for at den holdes ren.