Hvor er batteriet plassert? Denne plasseringen er den sikreste på elsykler

25/05/2024 15:00

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er imidlertid flere ting du må vurdere før du investerer i en.

Elsykler vinner terreng på de danske sykkelveiene, og på få år har antallet nærmest eksplodert.

Det er imidlertid stor forskjell på elsykler, og derfor er det lurt å prøvekjøre ulike modeller, eventuelt hos forskjellige forhandlere. Dette gir deg de beste forutsetningene for å velge den rette for deg.

For er sykkelens akselerasjon for sterk eller treg i forhold til det du synes er behagelig? Og kan du bremse den, stoppe og gå av trygt?

Selvfølgelig er sistnevnte noe du må vurdere når du kjøper vanlige sykler også, men det er en ting med elektriske sykler som mange ikke tenker på.

Fordi batteriet på en slik jernhest er et ekte dyr - og plasseringen av batteriet kan faktisk spille en stor rolle i forhold til sikkerheten.

Centermotor er det sikreste

Ifølge Rådet for trygg trafikk er det tryggest å velge elsykkel med såkalt midtmotor. Dette betyr at motoren er plassert ved pedalene, i motsetning til bagasjebrettet, som ses på mange modeller.

Ved å ha motoren sentralt sikrer den deg en rolig start, akkurat som den også hjelper deg med å få ekstra kraft tilsvarende pedaltråkket ditt.

I tillegg slår den seg også av i det øyeblikket du slutter å tråkke, noe som gjør det lettere å kontrollere sykkelen.

Batteriets plassering er viktig

Jo lenger ned på sykkelen batteriet er, jo mer stabil er sykkelen. Derfor er det en viktig ting å vurdere, spesielt hvis du ikke har ungdommens styrke lenger.

Men du bør også vurdere hva annet du skal bruke sykkelen til. Still deg derfor disse spørsmålene:

  1. Skal du ha bagasje eller barn på sykkelen?

  2. Vil du at sykkelen skal være enkel å komme av og på?

  3. Hvor langt må du kjøre og er det mange bakker? Har dere krav til batterilevetid?

  4. Trenger du å kunne løfte sykkelen?

  5. Trenger du sykkelkurv, sidevesker eller ekstra bremser?

  6. Spiller det noen rolle om motoren er støyende?

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.