Har du opplevd at risgrøten brenner seg fast i kjelen? Det er lett å skje hvis varmen blir for høy eller du glemmer å røre.
1. Bruk vann og salt
Start med å skylle kjelen. Fyll deretter 2 dl vann og tilsett 3 spiseskjeer salt. Kok opp blandingen, og la den småkoke på lav varme til den fastbrente risgrøten løsner fra bunnen.
I de fleste tilfeller er dette nok til å rengjøre kjelen. Hvis det fortsatt sitter fastbrente rester, kan du prøve neste metode.
2. Prøv vaskemiddel
Om salt og vann ikke gjør susen, kan du bruke vaskemiddel til klær:
Hell 2 dl vann i kjelen og tilsett en spiseskje vaskepulver. Kok opp blandingen, slå av varmen, og la den stå i et par timer.
Når blandingen har fått virke, tøm vannet ut i vasken, men husk å sile bort de fastbrente restene og kaste dem i søpla for å unngå avløpsproblemer.
3. Skrubb med en skuresvamp
Er det fortsatt rester igjen? Disse sitter vanligvis ikke veldig fast etter de to første metodene. Bruk en skuresvamp og skrubb forsiktig.
Med litt innsats vil kjelen din bli ren og klar til bruk igjen!