Hvorfor hunden din stirrer på deg når den driter

03/08/2021 09:46

Emma Sletta

Livsstil
Har du ofte lurt på hvorfor hunden din stirrer intensjonelt på deg når den gjør nummer to? Her gir vi deg svaret.

De fleste hundeeiere vet om disse øyeblikkene og litt vanskelige situasjoner når hunden deres legger seg i naturen, og med et insisterende og stirrende blikk vil det se eieren i øynene når den må kvitte seg med avføringen.

Det nesten intense øyeblikket vil fortsette til en brun dritt er klar for deg på bakken, og du må finne en svart pose for det varme og dampende høyet.

Men hva er poenget med øyekontakt, som ville virke absurd og ekstremt bisarr hvis lignende blikk ble utvekslet mellom to voksne mennesker?

Svarene på de ovennevnte spørsmålene er flere hvis man skal tro på en ny artikkel om dyreorganisasjonen Dodos nettsted.

Her forklarer Madeline Friedman, en hundetrener og ekspert på oppførselen til de furrige skapningene, at blikket kan spores tilbake til den tiden da hunden bare var en valp.

Hunden fikk sannsynligvis ros og en slags belønning da den ganske satset klarte å drite i naturen - og ikke lenger på de virkelige teppene i stuen.

Denne opplevelsen har ikke blitt glemt av hunden, og derfor ser den intenst på deg i håp om at etter toalettbesøket vil ord med ros og munn falle av, sier vurderingen fra Madeline Friedman.

Hundetrener Nick Jones har en annen tolkning av de skremmende øyeblikkene når hunden må gå av på vegne av naturen.

"Hvis en hund stirrer på eieren, leter den sannsynligvis etter godkjenning, noe som gjør at den føler seg trygg på at den bruker et tillatt sted," forklarer Nick Jones, og fortsetter:

" Kanskje eieren tidligere har skjelt ut hunden for å drite på feil sted, og derfor er hunden redd for konsekvensene."

Det intense hundeblikket kan også ha noe med instinkt og sårbarhet å gjøre, sier et annet bud fra Madeline Friedman.

– Pølseposisjonen er en sårbar posisjon for hunder, sier Madeline Friedman, og fortsetter:

"Følelsen av å være sårbar stammer fra sin ville forfedre, ulven, som tar vare på seg selv i naturen. Jeg tror hunden ser på at vi har ryggen mens den er i en sårbar posisjon over lengre tid, sier Friedman.

Vet Sonja Olson, derimot, har en helt annen ta på øyekontakt:

Hunden ber om litt privatliv, sier Sonja Olson, og forklarer at det kanskje er dusom stadig ser hunden i øynene, og ikke omvendt.