Hygienevarsel: Bytter du håndklær ofte nok?

26/04/2024 16:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Er håndklærne dine virkelig så rene som du tror? Hygieneekspert Kelly A. Reynolds deler hvor ofte du bør vaske håndklærne dine for å forhindre at de inneholder bakterier.

Det er få ting som slår følelsen av å pakke seg inn i et mykt håndkle etter en varm dusj. Men når var siste gang du egentlig vasket håndkleet?

Hygieneekspert Kelly A. Reynolds påpeker at de fleste ikke bytter håndklær så ofte som de burde for å opprettholde optimal renslighet.

Det er vanlig at håndklær brukes flere ganger før vask. Reynolds mener at denne vanen ikke er nok til å opprettholde god hygiene.

"Mange av oss henger opp håndklærne våre til tørk og bruker dem flere ganger i løpet av uken. Men denne vanen kan gjøre håndklærne våre om til bakteriebomber," forklarer hun.

"Tredagersregelen"

Reynolds anbefaler å vaske håndklærne etter tre bruk.

Denne regelen bidrar til å forhindre opphopning av bakterier og mugg, som trives på fuktige håndklær. "Hvis et håndkle ikke tørker helt mellom bruk og brukes flere ganger, skaper det et gunstig miljø for mikroorganismer," sier Reynolds.

Nøkkelen til å holde håndklær friske mellom vaskene er å sikre at de tørker helt og raskt etter hver bruk. Reynolds foreslår å bruke et spesifikt håndklestativ for å forbedre luftstrømmen og fremskynde tørkeprosessen, noe som kan redusere risikoen for bakterievekst betydelig.

«Det er like viktig å tørke håndkleet skikkelig etter hver bruk som det er å vaske det regelmessig», påpeker hun.

Den ubehagelige lukten som kan utvikle seg fra brukte håndklær skyldes hovedsakelig opphopning av døde hudceller, som fungerer som mat for bakterier. Derfor er det viktig å vaske håndklærne regelmessig og sørge for at de er tørre før gjenbruk.

Slik tar du vare på håndklærne dine på best mulig måte

  • Heng håndklærne på et tørkestativ i stedet for å brette dem over en stang.

  • For å lette tørkeprosessen, sørg for at badet er godt ventilert.

  • Vurder å bruke tynnere håndklær som tørker raskere, spesielt i fuktig klima.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.