Ikke kast tørt brød – dette trikset gjør det friskt igjen på 10 minutter

13/03/2025 14:00

Sofie

LIVSSTIL
Foto: Shutterstock
Genialt husmortips: Slik sparer du det tørre brødet ditt på 10 minutter.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Er du fristet til å kaste ut det tørre brødet? Så vent litt!

Det finnes en enkel metode som kan forvandle kjedelig, seigt brød til en deilig, nybakt opplevelse – og den krever bare vann og stekeovn. Dette skriver Sosialnytt.

Hvert år kaster husholdninger millioner av brød i søpla, og det samme gjør dagligvarebutikker.

Ifølge eksperter er det helt unødvendig sløsing med mat, da tørt brød lett kan friskes opp med noen få enkle grep.

Slik gjør du det:

  1. Forvarm ovnen til 190 grader.

  2. Fukt hele brødet med kaldt vann fra springen.

  3. Sett brødet i ovnen i ca 10 minutter.

Resultatet?

Et sprøtt ytre og en myk, saftig smule - nesten som nystekt.

Hvis du ikke har lyst til å gjenopplive brødet, kan det likevel brukes på andre måter.

Skjær den i skiver og lag fransk toast, eller skjær den i terninger og stek dem ved 100 grader for å lage sprø krutonger eller brødsmuler til panering.

Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn, understreker viktigheten av riktig oppbevaring for å holde brødet ferskt lengst mulig.

"Romtemperaturen er best. Har du et tørt hjem kan det være smart å oppbevare brødet i en keramisk brødboks. Har du derimot god ventilasjon vil nok en brødboks i tre gjøre susen," sier hun.

Så neste gang du står overfor tørt brød, tenk deg om – det kan fort bli en deilig matbit igjen!

Læs også:

Tannlege advarer: Du må slutte med denne morgenvanen umiddelbart En anerkjent tannlege advarer folk som følger en sunn morgenvane. Vanen er dessverre lite sunt for tennene, og det kan koste et besøk til tannlegen.
Forskerne klør seg i hodet over mysterium: Hvorfor unngår røykere den fryktede sykdommen? Folk som røyker har mindre risiko for å få en bestemt fryktet sykdom. Nå har forskere lansert en ny teori som kanskje gir oss svaret.