Ikke mange vet det: Hunden din hater når du gjør disse tingene

17/05/2023 07:50

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Du tenker kanskje ikke på det, men det er faktisk visse ting hunden din definitivt ikke liker at du gjør.

Hunder er ganske enkle å tilfredsstille, og de kan raskt bli våre beste venner. De liker mat, turer og oppmerksomhet fra favorittfolkene sine. Men vi gjør det ikke alltid så enkelt for dem. Noen ganger gjør vi ting som de faktisk hater.

Selv om noen hunder er mer tolerante og avslappede enn andre, blir de fleste ganske opprørt og stresset av vår menneskelige oppførsel. Hvordan ville du reagert hvis noen for eksempel ga deg en uønsket klem? Morsom tank, ikke sant?

Nedenfor kan du se en liste over ting som hunden din ikke liker.

Her kan du se en liste over ting hunden din ikke liker.

Når du vasker dem for ofte
Hunder er generelt ikke veldig glade for å dusje, spesielt hvis det skjer for ofte. Vask hunden en gang hver tredje måned. Du kan også vaske hunden så ofte som annenhver uke med en mild hundesjampo, men ikke mer.

Når du ikke lar dem lukte rundt seg
Hunder elsker å lukte! De gjør dette for å få en følelse av omgivelsene. Hvis du forhindrer din firbente venn fra å snuse, vil han eller hun ikke kunne bli kjent med nabolaget. Dette er en skandale.

Mangel på rutiner og regler
Hunden din virker kanskje ikke slik, men den trenger regler. Hvis hunden din er utadvendt, er det sannsynligvis fordi du ikke har lært den reglene. Trening er en viktig del av å gi struktur til hundens liv. En rutine er viktig fordi hunden din har en indre klokke. Prøv å mate hunden din til samme tid hver dag. Også etablere en øvelse rutine hvis mulig. Det skriver thesprucepets.com.

Når du kler på dem
Med mindre du har blitt vant til å bruke klær gradvis (eller som valp), er det en god sjanse for at hunden din hater å bli kledd ut. Mange hunder vil tolerere antrekk eller kostymer, men de fleste liker det ikke. Bli kjent med hunden din før du tvinger ham eller henne inn i et kaninkostyme.

Hvis du tvinger dem inn i ubehagelige situasjoner
De fleste av oss har opplevd det: hunden din "setter bremsene på" og nekter å gå et sted eller gjøre noe du vil.

Kanskje det er badekaret. Ofte er det veterinæren. Noen ganger er det bilen eller til og med en bestemt gate. Det kan til og med være en bestemt person eller et spesifikt dyr hunden din ønsker å unngå. Mesteparten av tiden nekter hunden din fordi den har frykt eller fobi.

Når du tvinger hunden din inn i en skummel situasjon, holder du den i en tilstand av stress. Det er faktisk en teknikk som kalles «flom» som ikke alltid fungerer (og kan forårsake mer skade enn godt).

En bedre metode er å hjelpe hunden din inn i situasjonen. Hold dem på trygg avstand og belønn dem for å holde seg rolige. Gradvis øke hundens eksponering for "utløseren" og belønne ham for sitt arbeid.