Kaffefiltre kan gjøre mer enn bare å brygge kaffe: Her er 9 geniale bruksområder

25/06/2024 19:14

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Kaffefiltre finnes i mange kjøkkenskap, hovedsakelig for å brygge kaffe selvfølgelig. Du kan imidlertid bruke kaffefiltre til ting som ikke har noe med kaffe å gjøre i det hele tatt.

Det myke og absorberende materialet til disse små papirfiltrene gjør dem til en perfekt hjelper for ulike husholdningsoppgaver.

Ville du ha gjettet at kaffefiltre kunne brukes på disse måtene?

Rengjør speil og vinduer

Overraskende effektive til å rengjøre speil og vinduer, papirkaffefiltre etterlater ingen lo eller striper, og etterlater speil og vinduer glitrende.

Slik rengjør du vinduer eller speil: Spray overflaten med ditt vanlige rengjøringsmiddel og tørk av med et kaffefilter.

Støv fra hjemmeelektronikk

Støv samler seg lett på TV- og dataskjermer, og en myk mikrofiberklut anbefales vanligvis til rengjøring av forbrukerelektronikk.

Hvis du ikke har en passende klut for hånden, kan ulike skjermer også støves med kaffefiltre. Det myke papiret samler effektivt opp støv fra overflater.

Polere kraner

Et kaffefilter egner seg også for polering av rustfritt stål, for eksempel kraner. Prøv trikset når du skal fjerne såperester fra dusjkranen.

Erstatter husholdningspapir

Husholdningspapir ser alltid ut til å gå tomt når du trenger det mest. Heldigvis er kaffefiltre svært absorberende og kan fungere som papirhåndklær i en nødssituasjon. Enten det er vann, juice eller olje sølt på bordet, fjerner et kaffefilter det like godt som vanlig kjøkkenpapir.

Fest neglene

Det er på tide med en manikyr, men du er tom for bomullspads. Ikke noe problem!

Kaffefiltre fungerer utmerket som erstatning for bomullspads. Neglelakkfjerner absorberes godt av papiret, og det slitesterke kaffefilteret går ikke i stykker når du fjerner lakken.

Forenkler planting

Å plante planter og blomster i potter kan være rotete og rotete, spesielt hvis det lekker jord fra bunnen av potten. Unngå dette ved å plassere et kaffefilter i bunnen av blomsterpotten. Filteret holder effektivt på jord samtidig som det lar vannet renne av.

Beskytter porselen

Har du verdifullt porselen hjemme? Du kan sikre at den forblir ripefri ved å plassere kaffefiltre mellom stabler med tallerkener. Dette trikset kan også brukes ved pakking av plater i flytteesker.

Fungerer som en mikrohette

Trenger du å varme opp mat, men mangler lokk? Hvis du ikke har et mikrobølgeovnlokk tilgjengelig, kan du også beskytte maten med et kaffefilter.

Fungerer som luftfrisker

Dette trikset frisker opp både sko og fuktige skap. Alt du trenger er bikarbonat av brus og et kaffefilter.

Dryss bunnen av filteret med bikarbonat og lukk posen med en gummistrikk. Legg duftposene bakerst i skapet eller i en skuff for å friske opp luften.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.