Kaffegrut i vinduskarmen er en billig løsning på et utbredt problem

17/04/2024 12:00

Sofie

Livsstil
Foto: YouTube
Kaffegrut kan være svaret på alle dine bønner.

Når våren gjør sitt inntog, begynner en rekke små, plagsomme insekter som fluer, mygg og maur å trenge inn i norske hjem.

Heldigvis kan løsningen på problemet være nærmere enn du tror. Det viser seg at kaffegrut kan være rent gull i kampen mot disse små insektene.

Dette melder Linternaute, ifølge Dagens.se

Den overraskende løsningen på problemet med disse små skadedyrene er ikke bare gratis, men også økologisk, ettersom et avfallsprodukt plutselig får en nyttig funksjon.

Det beste av alt er at det er veldig enkelt å bruke.

I kampen mot maur kan tørr kaffegrut drysses på vinduskarmene eller andre inngangspartier. Kaffegrut avgir en lukt som er dypt ubehagelig for maur, som holder seg unna hvis de nærmer seg den.

Det er imidlertid viktig å sørge for at kaffegruten er tørr, hvis du vil unngå muggvekst.

Når det gjelder å holde fluer og mygg i sjakk, bør en litt annen metode brukes. Hvis tørr kaffegrut brennes av, avgir det en slags røkelse som mygg og fluer hater.

Igjen er det viktig at kaffegruten er helt tørr, og den bør brennes i trygge beholdere laget av metall, keramikk eller glass for å unngå brannfare.

Ved å integrere kaffegrut i vår daglige kamp mot disse små skadedyrene, kan vi ikke bare redusere mengden avfall vi produserer, men også bli kvitt de små irriterende krypene.

Så prøv det selv, hvis du har problemer med det.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.