Kan gjøre deg syk: Sånn bør du aldri oppbevare avokadoen din

09/10/2023 16:00

Sofie Hansen

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Et "hack" for avokadolagring har blitt viralt, men eksperter har hevdet at det faktisk kan gjøre deg syk.

Matvareprisene skyter i været, og derfor leter mange naturlig nok etter flere måter å spare penger på matinnkjøpene. Videre har folk også begynt å bli flinkere til å spare mat og gjøre noe med den dagen etter.

Men et spesifikt "hack" som hevder å holde avokado ferskere lenger har nå blitt slått ned av eksperter - siden det faktisk kan forårsake diaré på grunn av bakteriene det kan skape.

Oppbevaringstrikset – som har gått viralt på TikTok og har blitt hyllet som «genialt» av mange brukere – oppfordrer folk til å legge avokadoene sine i vann for å forhindre at de blir brune.

Imidlertid kan metoden faktisk skape det perfekte stedet for farlige bakterier å trives, noe som betyr at du kan bli syk hvis du bestemmer deg for å spise den vannlagrede avokadoen.

Tilhengere av hacket hevder at det bremser oksidasjonsprosessen og derfor forhindrer at avokadoen blir for moden for tidlig, og selv om dette kan være sant, skaper det også en grobunn for bakterier som listeria og salmonella som kan finnes på overflaten av avokadoen. Det skriver The Mirror.

"Da vi ble klar over denne trenden, så vi at folk brukte dette trikset og at det fungerte for dem. Å senke avokadoen i vann bremser oksidasjonsprosessen, noe som gjør at avokadoen din blir overmoden. Selv om det er klart at trikset holder avokado ferskere lenger, bør du ikke bruke dette hacket, da det er farlig. Når du senker avokadoene dine i vann, skaper du et miljø som lar menneskelige bakterier som listeria og salmonella trives," sa Scott Evans.

Oppbevaringsekspertens synspunkt ble også støttet av kostholdsekspert Dr. Duane Mellor fra Birminghams Aston University, som sa at mens bakteriene "eksisterer ufarlig" på overflaten av en avokado, kan du øke risikoen for å "plukke dem opp" når du spiser frukten etter at den har blitt lagret i vann.

Læs også:

Kongelig tatt på fersken i 87 km/t: Nå må boten betales Prinsen ble oppdaget i å kjøre for fort.
Her er forskjellen på mandariner og klementiner De smaker godt, men hva er egentlig forskjellen?