Kan resultere i kviser og uren hud: Du bruker putetrekket feil

06/04/2024 11:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Visste du det?

Det er velkjent at regelmessig vask av sengetøy er viktig. Å sove i rent sengetøy er ikke bare behagelig, men spiller også en nøkkelrolle for å unngå oppbygging av bakterier.

Men er du klar over hvor ofte putetrekket ditt egentlig bør vaskes? Selv om det er delte meninger om hvor ofte det bør vaskes - ukentlig vask er et populært synspunkt - kan det være nødvendig å vaske putetrekket enda oftere enn antatt.

Og det er god grunn til det.

Tenk deg hvor du foretrekker å hvile hodet. Er det på en pute som er frisk og ren, eller en som har samlet flere dager med svette, sikling og bakterier?

Et skittent putetrekk kan være kilden til hudproblemer og kviser.

Kan tette og forårsake betennelse

Sam Cinkir, administrerende direktør i Este Medical Group, en ledende hud- og hårpleieklinikk, har uttalt:

"Ubehagelig som det høres ut, er putetrekkene våre ofte mye skitnere enn vi tror, ​​fulle av døde hudceller, olje, svette, talg og til og med mikroskopiske skadedyr som husstøvmidd. Dette kan føre til at hårsekkene i ansiktet blir tette og betent, noe som fører til utbrudd, mens kroppen prøver å helbrede seg selv, sier han.

"For å minimere denne risikoen for krysskontaminering, bør vi bytte putetrekk minst en gang i uken, og folk med fet hud kan trenge å gjøre det hver fjerde dag. Selvfølgelig, hvis du opplever akne og hudproblemer, er det andre faktorer som kan spille inn, men det er viktig å være klar over dette utbredte problemet."

Som eksperten fremhevet: "Det kan være mange årsaker til problemhud, men miljøet vårt spiller utvilsomt en stor rolle i utviklingen av kviser."

Ekspertens svar

Det er mange ulike meninger om hvor ofte laken bør vaskes. Men ekspertene i Bed Kingdom har delt sin anbefaling og begrunnelsen bak den.

"Å vaske sengetøyet ukentlig gir en god balanse mellom å være hyppig nok til å forhindre opphopning av bakterier, mikrober og smuss uten å bli en belastning for din daglige rutine," forklarer de.

"Hver natt mister vi væske og kroppsoljer gjennom svette og pust. Vi fjerner også døde hudceller og smuss overføres fra kroppen når vi beveger oss i søvne. Over en uke kan dette føre til at sengetøyet ditt blir skittent og begynner å lukte, som tiltrekker seg bakterier og sopp som kan forårsake hud- og helseproblemer."

Kilde: Mirror

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.