Kan Solskjærs United vinne serien denne sesongen?

Premier League-sesongen sparkes i gang snart. Mange norske fans gleder seg som vanlig til spenning og topp underholdning fra balløya.

Etter at erkerivalen Liverpool vant sitt første seriemesterskap på 30 år i fjor, er det ekstra press på Ole Gunnar Solskjærs Manchester United denne gangen. Har nordmøringens gutter det virkelig i seg å kjempe om seriegull allerede i 2020/2021?

Sponset innhold

Ivrige sportstippere vil ha merket seg at det ikke er mange eksperter som har troen på United i år. Favorittene er og blir fjorårsmesteren, og Manchester City som tok sølv. På sider som bettingnorge.com vil du ikke finne mange tipsere som råder deg til å satse hus og hjem på Premier League-gull til United.

Mye vil avhenge av Pogba

Det finnes likevel håp for Solskjær og co. Sesongavslutningen ble meget solid. Angrepsspillet satt omsider, og laget klarte å holde tett bakover. Med Paul Pogba omsider tilbake i slag har midtbanen funnet stabilitet.

Pogba var den dyreste spilleren i England da United hentet ham hjem fra Juventus for noen år siden. Enn så lenge har han kun innfridd i glimt. Da han kom tilbake fra en skade mot slutten av forrige sesong, viste han seg for første gang stabilt fra sin bedre side ute på matta. Hvis han fortsetter i samme spor, har United potensielt sett en av ligaens beste sentrale midtbanegeneraler.

Angrepsrekka er solid. Antony Martial og Marcus Rashford nærmer seg sin beste alder, og begge scoret flere mål i fjorårssesongen enn noen gang før. Tenåringen Mason Greenwodd hadde et sensasjonelt gjennombrudd. Bak dem trekker nyervervelsen Bruno Fernandes i trådene.

Siden portugiseren ble kjøpt i januar har United fremstått som et langt bedre, mer kreativt lag. Så lenge han holder seg skadefri og i form kan det se lyst ut for Solskjærs mannskap når sesongen begynner.

Vil Europa League sitte lenge i beina?

Bakover på banen har United litt flere utfordringer. Kaptein og midtstopper Harry Maguire havnet i klammeri med politiet i Hellas i løpet av sommerferien. Ikke alle var imponerte over målmann David De Geas innsats i fjor. Laget har tegnet en ny kontrakt med keeperen Dean Henderson, som imponerte på lån hos Sheffield United i fjor. Det skal bli spennende å se om konkurransen om den grønne trøya, mellom Spanias landslagskeeper og hans unge, engelske utfordrer, vil føre til ustabilitet.

På høyrebacken imponerte Aaron Wan-Bisaka i sin debutsesong i fjor, men han er helt klart bedre defensivt enn offensivt. På venstre backposisjon er det konkurranse mellom Luke Shaw og unggutten Brandon Williams, men kan Ole Gunnar Solskjær virkelig anse noen av dem som backer helt i toppklassen?

Når ballen begynner å rulle igjen, skal det dessuten bli spennende å se om United-mannskapet ser slitne ut. De fortsatte sesongen lengre enn utfordrerne ved å ta seg til semifinalen i Europa League. Der ble det tap mot Sevilla. Allerede i den kampen, og i kvartfinalen mot FC København, så spillerne tunge og slitne ut. Hvis ikke energinivået kommer seg opp betraktelig, vil vi kunne se en treig sesongstart fra Uniteds side.