Kan være farlig: Her er 5 vanlige matvarer hunden din aldri bør spise

06/07/2023 16:00

Emma Sletta

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Mange hundeeiere ønsker å skjemme bort sin firbente venn litt ekstra - men det er visse matvarer å være spesielt forsiktig med.

I vår kjærlighet til våre firbente familiemedlemmer er det avgjørende å sikre at de får riktig ernæring. Mens vi ofte unner hundene våre deilige godbiter, er det viktig å huske at det er visse matvarer som våre pelskledde venner aldri bør konsumere.

For å hjelpe deg med å holde hunden din sunn og trygg, har vi samlet en liste over fem ting hunden din aldri bør spise.

  1. Sjokolade: Sjokolade inneholder stoffet teobromin, som er giftig for hunder. Selv små mengder sjokolade kan forårsake symptomer som oppkast, diaré, økt hjertefrekvens, og i alvorlige tilfeller, til og med anfall og død. Hold derfor sjokolade og sjokoladeholdige produkter borte fra hunden din.

  2. Løk og hvitløk: Løk og hvitløk inneholder stoffer som kan være giftige for hunder, inkludert alliumforbindelser. Disse stoffene kan forårsake skade på hundens røde blodlegemer og føre til anemi. Symptomer kan inkludere oppkast, diaré, pustevansker og i alvorlige tilfeller til og med nyresvikt. Pass på å unngå løk og hvitløk i mat du deler med hunden din.

  3. Druer og rosiner: Selv i små mengder kan druer og rosiner forårsake alvorlige problemer hos hunder. Disse fruktene er kjent for å forårsake nyresvikt, og symptomer kan inkludere oppkast, diaré, magesmerter og nedsatt appetitt. Det er best å holde disse fruktene utenfor rekkevidde for hunden din.

  4. Alkoholholdige drikker: Alkohol er skadelig for hunder, og selv små mengder kan være livstruende. Hunder har lav toleranse for alkohol og inntak kan føre til symptomer som oppkast, diaré, koordinasjonstap, pustevansker og til og med koma. Sørg for å holde alkoholholdige drikker langt borte fra kjæledyret ditt.

  5. Xylitol: Xylitol er et søtningsmiddel som finnes i mange sukkerfrie produkter som godteri, tyggegummi og noen bakevarer. Det kan føre til en kraftig frigjøring av insulin i hundens kropp, noe som kan føre til et farlig fall i blodsukkernivået. Xylitolforgiftning kan føre til symptomer som oppkast, nedsatt koordinasjon