Kettlebell – effektiv trening

Kettlebells har tatt sin i treningspalasset – og ser ut til å ha kommet for å bli. Men hva er det som er så spesielt med kettlebells?

Du har helt sikkert sett dem i treningssenteret, men har ikke vist hva det var eller hvordan de skulle brukes og har holdt deg til det treningsutstyret du var fortrolig med.

Men de fleste som prøver kettlebells blir faktisk veldig overrasket over, hvor effektivt det faktisk er.

Er du usikker på hvordan de brukes kan du ta et lite lynkurs i treningssenteret eller se på noen videoer online – det ligger et hav av videoer online. En treningsekspert kan vise deg hvordan du kan gjøre, men husk fortsatt på at det er deg, som merker hvordan kroppen reagerer på treningen og hvor mye du klarer. Lytt til kroppen og ikke press den til noe unødvendig.

Med kettlebells slutter du aldri å forbedre deg  - det er alltid utviklingsmetoder. Er du nybegynner er det viktig å starte med noen av de litt lettere kettlebells og senere jobbe deg oppover med tiden.

 

Hjemmetrening

Det som er så fint med kettlebells er at du kan trene hjemme. Kettlebells fås i veldig mange online butikker i mange forskjellige farger og kvaliteter og også prisklasser. Kjøp en kettlebell her og start den vanedannende kettlebell treningen. Mange vet sikkert, hvor vanskelig det kan være å komme seg ut av døra til treningssenteret. Har du kettlebells i huset, kan du gjøre noen øvelser hver uten den helt store treningsøkten. Kombinerer du kettlebells, en treningsmatte og treningsstrikk er du godt på vei til å ha ditt helt eget personlige treningssenter hjemme hos deg selv. Fordelen ved det er at du kan trene i ditt eget tempo og når du vil uten blikk fra andre. Mangler du motivasjon kan du invitere en venn eller venninne på besøk til en treningsøkt sammen. Da motiverer dere hverandre og dere får en god opplevelse sammen.

 

Fordeler

Kettlebells trening er veldig annerledes enn andre treningsformer.  Prøv en kettlebellswing som er en veldig spesiell øvelse – en slags to-i-en øvelse. Du trener styrke og kondisjonstrening på en gang. En veldig effektiv øvelse, som trener mer enn andre øvelser du finner i treningsboken. Det magiske ved en kettlebell har noe med formen og grepet å gjøre – som gjør at det er enklere og mer effektivt å trene med den enn mange andre former for treningsutstyr som for eksempel håndvekter eller en vektstang. Til forskjell fra mye av det annet vektløftningsutstyret trener du hele kroppen når du bruker en kettlebell. Ikke at det vil si at det er nok og bare trene med kettlebells, men det kan hjelpe deg et langt stykke av veien.

Så neste gang du møter på den mystiske litt gammeldagse-kaffekoker-lignende tingen, bør du prøve – du blir helt sikkert positivt overrasket.