Kvinne fikk amputert bena: Nå advarer hun mot disse tegnene

02/07/2023 17:30

Sofie Hansen

Livsstil
Foto: Katy Grainer
Foto: Katy Grainer
55 år gamle Katy Grainer var ellers frisk som en fisk.

Etter å ha besøkt barna sine i California, vendte 55 år gamle Katy Grainer hjem for å legge merke til en lilla kul på tommelen.

Derfor var hun innom en klinikk for å få antibiotika, for «å være på den sikre siden». Men da Katy våknet, var det ikke blitt bedre.

Foto: Katy Grainer

Hun kunne umiddelbart kjenne at hun trengte hjelp – men mannen hennes var ikke hjemme. Derfor tok hun kontakt med venninnen for å be henne hente henne.

Da venninnen hennes kom til hjemmet, var Katy nesten uoppnåelig. "Jeg gråt. Jeg følte at det var brann i hendene og føttene mine," forteller hun TODAY.

Katy ble diagnostisert med sepsis og fortalte at det var et "lite mirakel" at hendene hennes var "i live". Hun hadde imidlertid mistet følelsen i fingertuppene.

"Jeg hadde kraftig koldbrann. De var skrumpne, harde og tørre. De så nesten ut som trekull. Sju måtte amputeres."

Heller ikke føttene hennes kunne reddes, og derfor måtte beinet amputeres under kneet.

Katy ønsker nå å øke bevisstheten om symptomene. Hos Sepsis Alliance ønsker vi å artikulere akronymet 'TIME' for å hjelpe folk å huske tegnene de bør se etter.

T: Temperatur - høyere eller lavere enn normalt.

I: Infeksjon - kan ha tegn og symptomer på en infeksjon.

M: Psykisk svekkelse - forvirret, søvnig, vanskelig å vekke.

E: Ekstremt syk - sterke smerter, ubehag, kortpustethet.

Læs også:

Derfor bør du spise det hvite «rusket» på klementinen Vi alle elsker frukten for sin friske duft, søte smak og at den er så enkel å skrelle. Men det er faktisk det hvite «rusket» som skjuler en skattekiste av næringsstoffer.