Kvinnene har talt: Her er en manns ideelle høyde

07/03/2024 05:00

redaktion

Livsstil
Foto: Shutterstock
Statistikken snakker for seg selv.

Fysiske egenskaper er ofte gjenstand for stereotypier og forventninger, og høyden til en potensiell partner har lenge vært et heftig debattert tema.

Det sies ofte at høye menn er forutbestemt til sport som basketball, mens kortere menn tilskrives større smidighet. Men med en gjennomsnittshøyde på 177 cm for menn er det klart at de fleste faller innenfor et spektrum som verken er bemerkelsesverdig høyt eller kort.

Høyde, et resultat av både genetiske og miljømessige faktorer, er innebygd i vårt DNA, med veksthormoner og skjoldbruskkjertelhormoner som spiller nøkkelroller i kroppens utvikling. Interessant nok opplever jenter vanligvis en vekstspurt før gutter, noe som gjør det klart at kjønn også har en betydelig innflytelse.

Men i den bredere sosiale konteksten, hvordan påvirker høyden oppfatningen av attraktivitet?

En undersøkelse fra Ipsos indikerer at 180 cm regnes som den ideelle høyden for menn i Storbritannia, ifølge 22 % av respondentene.

Dette tallet er imidlertid mer enn bare en statistikk; det understreker en dypere kulturell besettelse av høyde, spesielt i datingverdenen, der apper som Tinder og Bumble gjør det mulig å filtrere potensielle partnere basert på høyden deres.

Tidene endrer seg

Men tidene endrer seg. En undersøkelse fra Bumble Spain avslører at over 30 % av de som er singel, spesielt fra Gen Z, ikke lenger ser høyde som et avgjørende kriterium. Dette skiftet reflekterer en økende trend mot å prioritere mentale og emosjonelle forbindelser fremfor fysiske egenskaper.

Psykolog Aida López forklarer at besettelse med høyde delvis kan tilskrives en innebygd oppfatning av at høye menn tilbyr beskyttelse og trygghet, og fremkaller en følelse av femininitet hos kvinner.

Men dette synet blir utfordret av nye generasjoner som i økende grad verdsetter emosjonell intelligens, empati og evnen til å kommunisere fremfor fysiske kvaliteter.

Andrea Mezquida Ortega, en annen psykolog, merker også en endring i prioriteringene til kvinner som søker rådgivning. Det antyder at samfunnets syn på hva som gjør en person attraktiv sakte men sikkert i endring, fra å være fokusert på utsiden til å erkjenne verdien av innsiden.

Kilde: Oneman

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.