Lærerne avslører: Her er gaven fra elevene vi setter mest pris på

02/07/2024 19:00

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er ofte en gave som går igjen.

Når skolegangen nærmer seg slutten, blir mange lærere møtt med en overflod av takknemlighetsgaver fra elevene og foreldrene deres.

Gavene er ment som et uttrykk for takknemlighet for lærernes harde arbeid og engasjement gjennom året. Men hvilke gaver traff egentlig blink hos lærerne?

Tre lærere intervjuet av det franske mediet Le Figaro Étudiant, og her deler de sine tanker om gavene de får og en spesiell gave som de får litt for ofte.

Laetitia Perez, en grunnskolelærer fra Bretagne med 15 års erfaring, setter pris på de små tegnene på takknemlighet fra elevene sine. "Jeg vil ikke bli fornærmet hvis jeg ikke får en gave, men det varmer alltid hjertet mitt å motta en," sier hun.

For Barberine, som har undervist i Paris i ti år, handler disse gavene om å anerkjenne lærernes innsats.

En takk betyr noen ganger mer

Marc Gourmelon, skolesjef i franske Carrière-Sous-Poissy i et tiår, påpeker imidlertid at en personlig takk ofte betyr mer enn en fysisk gave. "Noen ganger vil vi heller ha noen fine ord fra en forelder som takker oss for arbeidet vårt enn en gave," bemerker han.

Gaver med spesiell omsorg er høyt verdsatt

Gaver som viser spesiell omtanke, er de som lærerne verdsetter mest. Laetitia Perez husker spesielt en opplevelse der en familie ga henne en kupong for en massasje i sin nye by da hun flyttet til Bretagne. – Det var veldig rørende, sier hun.

Gaver dukker opp så ofte at det blir komisk

Men til tross for mange gjennomtenkte gaver, er det en type gave som dukker opp så ofte at det nesten blir komisk: personlige krus. – Antallet krus med ordene «verdens beste lærer» eller «du er den vakreste læreren» vi samler på, begynner å bli komisk. Vi vet ikke lenger hva vi skal gjøre med dem, sier Marc Gourmelon.

Selv om disse krusene gir glede, innrømmer Laetitia Perez også at hun foretrekker mer originale gaver.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.