Lag saftig og god eggerøre med vann: Slik lager du dem

09/01/2024 15:00

Sofie

LIVSSTIL
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Du trenger ikke bruke fløte, melk eller smør.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Å lage eggerøre er en av få tilberedningsmetoder som ikke krever kokende vann, men ifølge en kokk kan vann faktisk være avgjørende for å oppnå et perfekt kremet resultat.

Det er velkjent at å tilsette ingredienser som fløte, melk og smør til eggene i pannen gjør dem ekstra silkemyke, men dette gir også en økning i rettens fettinnhold.

Selv om det kan virke som å nyte lav-fett eggerøre betyr å gi avkall på smørsmaken, har en matlagingskjenner funnet en løsning.

Eksperten hevder at det ikke er nødvendig med ekstra ingredienser, og det er mulig å oppnå "de mest kremete eggene" uten å tilsette noe fett eller meieriprodukter.

På matbloggen sin, Fork and Twist, delte James dette fiffige tipset, og avslørte at alt handler om teknikk – og at det er lett for alle å mestre.

Bruk sjokolademetoden

Mange matlagingseksperter foreslår å ta hensyn til varmen i pannen mens du rører eggene, mens andre sier at røring er det viktigste. Men ifølge James er det verken det ene eller det andre.

Han forklarer på matbloggen: "Her er hemmeligheten: damp og tid. Legg en varmefast bolle over en panne med halvannen tomme kokende vann i bunnen og rør forsiktig eggene."

Denne metoden brukes vanligvis til å smelte sjokolade på komfyren, men når du tilbereder egg på denne måten, er det viktig å la bollen med vann bli mye varmere enn vanlig.

Bruk minst 3 egg

James forteller at når bollen med vann er god og varm, er det lett å koke eggene forsiktig og sakte til de blir tykke, kremete eggerøre.

Selv om matbloggerens triks er enkelt, fungerer det best når du rører tre eller flere egg og vannstanden er lav nok til at bollen ikke berører vannet.

"Væsken bør også småkoke i stedet for å koke, da eggene kan skille seg, men dette bestemmes enkelt ved å ta hensyn til størrelsen på boblene - (jo mindre jo bedre)."

Når det gjelder å røre eggene, foreslo James en "lite og ofte" tilnærming til å begynne med, men når de begynner å tykne og røre seg, bør de røres oftere for å forhindre at de blir overkokte.

Han fortsatte: "Denne metoden krever en god del oppmerksomhet mot slutten. Ikke la eggene stå uten tilsyn, da det er stor sannsynlighet for at de blir overkokte."

"Hold godt øye med dem da de begynner å tykne raskt og snart blir overkokte hvis du ikke er forsiktig."

Kilde: Express