Langt raskere enn pannen: Slik lager du enkelt deilige stekte egg i mikrobølgeovnen

22/03/2024 21:00

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Det er enkelt og raskt, og påvirker ikke smaken.

Mikrobølgeovnen, et vidunder av moderne teknologi, har vært en uunnværlig hjelper i kjøkken rundt om i verden i flere tiår.

Dens primære funksjon, å varme mat raskt, har gjort det til en favoritt blant travle mennesker som ønsker et varmt måltid uten å måtte lage lang matlaging.

Men i tillegg til oppvarming har mikrobølgeovnen også vist seg å være et allsidig verktøy i tilberedningen av ulike retter, ikke minst egg.

Det skriver Semana Colombia.

Egg, kjent for sin ernæringsmessige verdi og fleksibilitet, tilpasser seg lett til mikrobølgeovnens hurtigkokemetode. Et raskt måltid som stekte egg, for eksempel, kan tilberedes på bare 5 minutter.

Prosessen innebærer ganske enkelt å smøre en mikrobølgeovnsikker plate med smøring slik at egget ikke brenner, og deretter knekke egget på det, og sette tiden til omtrent et minutt, avhengig av ovnens kraft.

Det er en effektiv løsning i situasjoner der tiden er knapp og du trenger et næringsrikt måltid raskt.

Selv om mikrobølgeovnen åpner en verden av bekvemmelighet, kommer den med visse forbehold. Ikke alle beholdere er egnet for bruk i mikrobølgeovn; Noen kan reagere dårlig på varmen og i verste fall forårsake brann.

Det er derfor viktig at kun mikrobølgeovnsikre beholdere brukes under tilberedningen, og at disse dekkes til om nødvendig for å unngå sprut og bevare fuktighet i maten.

Poached egg, ofte betraktet som en delikatesse til frokost, kan også tilberedes i mikrobølgeovn. Denne metoden krever at egget skal knekkes i en kopp vann i en mikrobølgeovnsikker beholder, hvoretter den varmes opp med høy effekt i omtrent et minutt. Som med stekte egg, kan koketiden kreve justering basert på mikrobølgeeffekt for å sikre at egget er gjennomstekt uten å være rå.

Disse teknikkene for matlaging av egg i mikrobølgeovn illustrerer ikke bare mikrobølgeovnens allsidighet, men også dens evne til å oppfylle kravene til den moderne livsstilen for rask og enkel matlaging. Med riktig bruk og ved å følge sikkerhetsinstruksjonene kan mikrobølgeovnen bli en pålitelig partner i tilberedningen av næringsrike og smakfulle måltider.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Vaskemaskinen er full av bakterier: Med dette trikset vil du utrydde dem på kort tid I de fleste hjem er vaskemaskinen ofte i bruk - og dette betyr også at du bør sørge for at den holdes ren.