Legen advarer: Hvorfor du aldri skal tisse i dusjen

16/08/2021 09:28

Emma

Livsstil
Foto: Tiktok
Foto: Tiktok
Ikke alle innrømmer det, men mange tisser i dusjen. Ifølge denne legen er det imidlertid nødvendig å unngå nettopp dette.

Det er ingen hemmelighet at mange tisser i dusjen. Riktignok er ikke alle like villige til å innrømme, men likevel er det naturlig for mange.

Nå advarer imidlertid en lege om ikke å gjøre dette. I en video på sosiale medier forklarte dr. Alicia Jeffrey-Thomas at det kan gjøre mer skade enn godt, da det kan ødelegge dine sunne toalettvaner.

«Vi må unngå å trene blæren vår i å koble visse signaler med trangen til å urinere. I dette tilfellet vil tissing i dusjen koble lyden av rennende vann med vannlating» sier hun ifølge Daily Mirror.

"Dette kan ofte føre til at den utløses av andre lyder av rennende vann, for eksempel når du slår på kranen for å vaske hendene eller rydde oppvasken."

Hun forklarer også at det er andre dårlige vaner som kan påvirke bekkenbunnen. Blant annet å "klemme" tisset ut, og å sveve over toalettet fordi du ikke setter deg helt ned.

Videre forklarer hun at det ikke er en god idé å utføre mange klypeøvelser hvis du ikke har blitt undersøkt av en bekkenbunnsspesialist. Hun fraråder også å bruke dusjen "bare i tilfelle du må", da dette vil trene blæren din til å bli svakere.

– En normal tid mellom hvert besøk på toalettet er tre til fire timer i løpet av dagen, men minst to, og ideelt sett bør man ikke stå opp om natten, sier hun.

For seere som stiller spørsmål ved metodene hennes fordi de har fått barn eller at de andre årsakene har endret blærevanene sine, ber Dr Alicia ganske enkelt om at de stoler på henne.

– Det er her blæretrening og trange undertrykkelsesteknikker spiller inn, sier hun og fortsetter:

"Etter hvert som blæren fylles opp, vil intensiteten av å føle seg som å gå på toalettet øke mer og mer til du kommer til et punkt der det vil avta igjen, og det vil roe seg."

– Målet er å kunne bruke disse teknikkene til å «ri på bølgen» slik at du ikke gir etter for det høye intensitetsnivået. Hvis du stadig gir etter og går på toalettet på dette tidspunktet, trener du kroppen din til å sende det virkelig presserende signalet oftere.

 

 

 

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.